Diskuze: Fotogalerie asp.net

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Fotogalerie asp.net American English version English version

Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

zdravím. Můžete mi někdo poradit jak na vytvoření fotogalerie v asp.net? Pustil jsem se do tvorby vlastního e-shopu a tady zatím nevím jak na to. Děkuji za rady a tipy.

 
Odpovědět 25.9.2014 9:13
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

V podstatě asi takto: Fotografie se budou ukládat v nějakém adresáři pravděpodobně za pomoci komponenty FileUpload a do DB budeš ukládat cestu k té fotce a taky ID produktu, ke kterému se ta fotka vztahuje. Pak už jen ve stránce dáš pokyn ke zobrazení záznamů z DB a je to.

EDIT: Samozřejmě do toho adresáře musíš mít povolen přístup pro ukládání dokumentů, jinak to ani FileUpload uložit nemůže...

Editováno 25.9.2014 12:56
Nahoru Odpovědět 25.9.2014 12:55
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Andrej Farkaš:

Čo sa týka zobrazenia. Ja som v jednom rozrobenom projekte použil túto Boostrap galériu.
https://github.com/…mage-Gallery

Nahoru Odpovědět 26.9.2014 13:42
Live. Love. Learn.
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Lako:

Musíš řešit více věcí.
Zaprvé: uchování fotografií na serveru.
zadruhé: Načtení pouze thumbnailů, které nejsou v plném rozlišení.
zatřetí: ajaxem (nebo něčím podobným) načíst další fotografii v pořadí...

Můžeš to samozřejmě udělat na hulváta a nechat uživatele stáhnout 50MB fotek v jedné stránce, ale to není dobré řešení.

Dobré řešení je to, které posílá Andrej Farkaš , ale nejsem si jistý jak moc je to integrovatelné do webformů...
Kdyby jsi to dělal v mvc, můžu poskytnou kompletní řešení, včetně toho zmenšování obrázků...

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2014 18:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.