Diskuze: Generování datatable a nevygenerování command textu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Generování datatable a nevygenerování command textu American English version English version

Avatar
honza.krivanek:

Zdravím, vyskytl se problém při generování datatable do datasetu (provider System.Data.SqlCli­ent). Nevygeneroval se commandtext pro update a delete, pro insert a select ano. zkoušel jsem se dívat na práva v sql serveru (2008R2) ale nic jsem nevykoumal. Zkoušel jsem namátkou ze stejné databáze generovat datatable z jiných tabulek té databáze a výsledek je pořád stejný, nad tabulkama jsou při tom jednoznačné id klíče (včetně indexů), na které lze vázat update i delele. Ze stejného SQL serveru, ale z jiné databáze, se při generování datatable (ve stejném datasetu jako výše popsaný případ) se ten commandtext pro update a delete vygeneroval.
Omlouvám se za možná triviální dotaz, jsem v oblasti .net začátečník.
použito MS VS 2012 , SQL Server 2008R2, win 7 sp1.
Díky za případné nakopnutí. J.K.

Odpovědět 29.8.2014 9:53
i pád na hubu je pohybem vřed
Avatar
Odpovídá na honza.krivanek
Michal Štěpánek:

S právama na SQL serveru to přece nesouvisí, v podstatě by to s SQLkem nemělo souviset vůbec. Příkazy se tvoří ve visual studiu...

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 13:22
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
honza.krivanek:

Děkuji, taky si to myslím, ale prověřoval jsem i tuto možnost, jestli vlastní databáze nemá na "uživatele" nastavená nějaká omezení, což i může být. No a teď musím pátrat dál proč to jednou jde a u druhé databáze ne. H.

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 13:28
i pád na hubu je pohybem vřed
Avatar
Odpovídá na honza.krivanek
Michal Štěpánek:

Omezení mít může, ale je to jen právo ke "čtení" a právo "zápisu". Kdyby nebylo právo k zápisu, rozhodně by nefungoval ani insert...
Zkus sem hodit strukturu té DB...
P.S. Jakým způsobem to tvoříš?

Editováno 29.8.2014 13:40
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 13:39
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
honza.krivanek:

struktutu bych poslal, ale protože databáze je "3 strany" tak raději ne, nevím kdo to tu čte.. jinak dataTable tvořím pomocí "configure" z datasetu.

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 16:49
i pád na hubu je pohybem vřed
Avatar
Odpovídá na honza.krivanek
honza.krivanek:

Tak už jsem to našel, dalším "průzkumem" databází (té kde to chodilo a té kde nne) jsem zjistil, že sice (u té kde to negenerovalo update a delete) id je jedoznčný klíč a oindexovaný, ale ne jako PrimaryKey (PK).... to jsem poprvé při prohlídce té databáze přehlídl....
Díky za rady.
H.

Nahoru Odpovědět  +1 29.8.2014 17:12
i pád na hubu je pohybem vřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.