Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Dobrý den,
neexistuje něco jako je zde - ankety, náštěvní knihy a tak? Minule jsem měl problém s databází - nebyla v mém cenovém programu - tedy zdarma. :) Takže hledám jiné řešení... Mám na mysli CommentsForm. Děkuji.

 
Odpovědět 13.8.2012 15:25
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Tohle je tak jednoduché a závislé na konkrétním systému, že si to každý řeší sám.

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 16:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

No je to jednoduché - navíc s VS...

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 16:04
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Tak si vyber jinou databázi, která zdarma je. Běžně bývá k dispozici SQLite a DB4 resp. GDBM. Jenom to nepíší v nabídce.

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 18:54
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

JJ - musel jsem si stáhnout pomocný program - uvidím - snad to půjde - na localhostu to běží. :)

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 19:08
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Tak jsem našel MS SQL 2012 free - 20 MB, což by mělo stačit, ale jak to dám do VS - když zvolím Microsoft SQL Server, tak mi to vyhodí error 40 - nelze navázat spojení - napadají mě 2 věci - v popisu této položky je uvedena verze jen 2005 - tato je 2012, či druhá - jakým stylem má být napsána adresa databáze? Já mám:

comments.dbaser­ver.net

Děkuji...

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 19:18
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Ta adresa by měla být snad v pořádku, doménu vlastní Zoner. Jenom ten program "MS SQL 2012 free - 20 MB" tam nějak nemohu najít.

K čemu je dobrý MSSQL?

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 19:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Moje se nejmenuje MS SQL 2012 free - 20 MB, ale comments...

K čemu je dobrý? No databáze... :)

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 19:44
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Stahni si MSSQL Express, ta je zadarmo a umí toho dost.

K čemu je dobré MSSQL? je pro něj vše odladěno, IDE, ovladače, dokumentace. Nemusí vůbec nic řešit. Samozřejmě, že může používat jinou, ale výsledný efekt bude stejný a bude muset navíc stahovat ovladače pro LINQ a podobně.

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 20:11
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Před několika lety jsem se snažil s MS SQL dělat, ale vůbec mi to nesedlo. Bylo to všechno takové složité, nepřehledné, klikací,... Ne, už s tím nechci mít nic společného.

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 20:21
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Já mám klikání rád, je to věc vkusu. Nijak nehájím MSSQL z hlediska funkčnosti, není to nic světoborného, ale když to je pro ASP nachystané, proč to nepoužívat. Je to prostě jedna z mnoha databází, jejíž předností je asi jen jednoduchost při kombinaci s dalšími nástroji od MS.

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 20:41
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Kterou verzi si mám stáhnout, abych se mohl spojit s MS SQL 2012 hostingovou databází?

http://www.microsoft.com/…details.aspx?…

Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 20:55
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Obávám se, že většina hostingů bude asi blokovat přístupy od vzdálených klientů databáze.

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 21:00
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Ale já mám problém s verzí - moje VS podporuje kontakt pouze s databází verze 2005 - takže se to snažím aktualizovat...

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 21:03
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

A co máš za VS? Já dělal s VS 2010 na MSSQL 2008, to musíš mít nějakou vykopávku.

Nahoru Odpovědět 13.8.2012 21:57
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Mám 2010 - před 3 měsíci to byla nejnovější verze.

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 22:05
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Ale nestáhl jsem žádnou aktualizaci, protože mám omezený net, a nechce se mi ho plácat, když mi to jede...

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2012 22:06
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.