Diskuze: how-to-fit-windows-form-to-any-screen-resolution

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) how-to-fit-windows-form-to-any-screen-resolution American English version English version

Avatar
Franc Beran
Člen
Avatar
Franc Beran:

Zdravím všechny. A mám následující problém, který jsem anglickými dotazy na webu ještě nevyřešil. Udělal jsem si C# aplikaci, kterou jsem pro přehlednost roztáhnul po mém širokém PC displayi. Mám problém s přenesením aplikace Na NB, tam se mi to oseká a nevidím celek. Příklad nějakého řešení jsem nalezl tady:

http://stackoverflow.com/…n-resolution

nicméně tápu dál, předělávat design specielně pro NB se mi nechce. Našlo by se nějaké řešení?

 
Odpovědět 23.10.2015 8:00
Avatar
Odpovídá na Franc Beran
Michal Štěpánek:

To máš tu "šířku" nastavenou číslem "na pevno"? To není o zobrazení na NB, ale o tom, aby se to zobrazovalo správně kdekoliv. Šířka a výška (pokud se to má zobrazit na celou obrazovku, resp. od okraje po okraj) musí být udávána "relativně", nikdy ne číslem. Máš to ve WF nebo WPF?

Editováno 23.10.2015 9:13
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 9:10
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Franc Beran
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Franc Beran:

Mám to ve Windows Forms Aplication a šířku i výšku mám zadanou napevno, jak tam nacpat ty relativní hodnoty? Děkuji ti za odpověď.

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 9:38
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Franc Beran
Milan Křepelka:

To se obávám, že jsi se dostal lehce do pasti.

WPF má na tohle mnohem vetší možnosti. Nicméně i WF lze dosáhnout nějakého úměrného stavu.

Hledej

c# resolution independent forms
c# resolution independent gui

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 11:36
Avatar
Odpovídá na Franc Beran
sadlomaslox25:

jako zakladni layout komponentu pouzij TableLayoutPanel http://www.codeproject.com/…orms-using-a

 
Nahoru Odpovědět  +1 23.10.2015 11:41
Avatar
Odpovídá na Franc Beran
Michal Štěpánek:

Kdysi jsem něco podobného ve WF dělal, ale ve VB.NET. V C# to bude podobné

'Maximální šířka formu
Me.Bounds = Screen.PrimaryScreen.Bounds
Nahoru Odpovědět  +1 23.10.2015 12:43
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Franc Beran
Michal Štěpánek:

v C# WPF je to

this.Width = SystemParameters.PrimaryScreenWidth;
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 14:30
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
ostrozan:

přesně toto byla ta věc co mně nakolpla k přechodu na WPF - kde mně čekalo spousta dalších milých překvapení - nejen to, že se mi aplikace vešly na jakýkoliv monitor a vše co jsem stvořilve VF jsem hned překopal do WPF- vřele doporučuji :-)

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 18:40
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.