Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

Zdravím, vedel by mi niekto poradiť, čo mám urobiť aby sa mi obrázky v imageListe neprekrývali cez seba, keď ich nahraďujem?
Respektíve mám nastavené napr.
imageList.Images[5] = pictureBox1.Image;
Lebo on mi asi ukladá obrázok a keď ho chcem nahradiť, tak sa na neho "nalepí"... Vedel by mi niekto helpnuť? :) :)

 
Odpovědět 30.8.2013 14:37
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na roks
Jan Vargovský:

nastav null a pak tam přiřaď obrázek.

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2013 14:44
Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

to som už skúšal, ale vyhodí mi to chybu...

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 1:10
Avatar
Odpovídá na roks
Jakub Lásko[Saarix]:

Udělej to jak říkal p4koo. Já jsem to teď ozkoušel a normálně to funguje :

pictureBox1.Image = null;
Editováno 31.8.2013 11:12
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 11:12
Časem je vše možné.
Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

Ale ide o to, že ja potrebujem, aby mi nahradilo obrázok v liste z otvoreného obrázku v pictureBox1 a nie aby pictureBox1.Image = null; :)

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 12:20
Avatar
Odpovídá na roks
Jakub Lásko[Saarix]:

No tak to je stejné... pokud se ti překrývají v tom listu, tak musíš nejprve položku v listu vynulovat a pak tam dát tam nový obrázek.

Nahoru Odpovědět 31.8.2013 12:37
Časem je vše možné.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na roks
Kit:

Nějak mi stále uniká problém. Pokud do proměnné přiřadím nový obrázek, měla by být původní hodnota zapomenuta. Přiřazování nějakého null jako mezikrok mi připadá jako hloupost.

Nahoru Odpovědět  +1 31.8.2013 12:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
roks
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Lásko[Saarix]
roks:

Príkaz null mi nechce vykonať, vyhadzuje chybu

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 12:47
Avatar
roks
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
roks:

Mala by, ale Image List je zhotovený tak (podľa toho čo som si čítal aj podľa tohoto problému), že pôvodný obrázok sa nevymaže, ale budú sa prekrývať

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 12:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na roks
Kit:

null není příkaz, ale konstanta.

Nahoru Odpovědět  +2 31.8.2013 12:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
roks
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
roks:

Pardon :) tieto pojmy si často mýlim, ale ide o to, že cez null to nepôjde :)

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 12:52
Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

Skúšal som to cez RemoveAt, ale to mi vymazalo obrázok, a indexy ostatných obrázkov sa posunuli smerom dole, takže zas to nešlo...

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 13:47
Avatar
Odpovídá na roks
Michael Olšavský:

Proto ten Insert. Tím to vložíš na daný index. A používej odpověď.

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2013 13:50
Avatar
roks
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
roks:

Aha, ale neviem jak to vykonať, keďže klasicky (ako pri string-u) to nejde

 
Nahoru Odpovědět 1.9.2013 13:23
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.