Diskuze: Importování knihovny do Windows Store aplikace

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Importování knihovny do Windows Store aplikace American English version English version

Avatar
RainbowShaggy:

Zdravím,
potřeboval bych poradit, včera jsem si tak trošku začal hrát s Windows Store aplikacemi, ale mám jeden menší problém a to importování knihovny inpout32.dll do mojí aplikace.
Udělal jsem si třídu PortAccess.cs, do které jsem vložil následující kód:

class PortAccess
    {
        [DllImport("inpout32.dll", EntryPoint = "Out32")]
        public static extern void Out32(int address, int value);

        [DllImport("inpout32.dll", EntryPoint = "Inp32")]
        public static extern int Inp32(int address);
    }

U okenních aplikací s tímto nemám vůbec problém, ale bohužel tady mi to nějak nefunguje. Zajímalo by mně odkud se bere cesta, když je to napsáno jen takhle, navíc když jsem zkoušel přistupovat z SysWOW64, tak to taky nefungovalo a když jsem to zkoušel dávat na plochu, tak to psalo, že to nemá oprávnění.

Díky moc za odpovědi, které vyřeší můj problém

 
Odpovědět 29.1.2015 19:05
Avatar
m4r10
Redaktor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
m4r10:

Musis tu knihovnu pridat do projektu a nastavit build akci na Assets a potom pouzit tuto cestu - "ms-appx:///Asset­s/inpout32.dll"
A nebo ulozit knihovnu do LocalStorage a potom pouzit vestavenou konstantu ApplicationDa­ta.Current.Lo­calFolder s Path.Combine atd...

 
Nahoru Odpovědět  -1 30.1.2015 21:32
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
Michal Žůrek (misaz):

Ve Windows Store aplikacích nelze žádnou cestou používat knihovny pro desktop. Proč je tam používáš? K čemu?

Nahoru Odpovědět  -1 30.1.2015 21:35
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 30.1.2015 21:51
Avatar
m4r10
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
m4r10:

Ale jde. Pouze to je dost omezene a jenom nektere knihovny.
http://www.kraigbrockschmidt.com/…-components/

 
Nahoru Odpovědět 31.1.2015 22:05
Avatar
Odpovídá na m4r10
RainbowShaggy:

Takže hádám, že pokud knihovnu nemůžu přidat přes "Reference", tak mi ta knihovna prostě nepojede?

 
Nahoru Odpovědět 1.2.2015 17:53
Avatar
m4r10
Redaktor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
m4r10:

Jestli jsem to pochopil spravne, tak pokud na tvoje knihovna nema zadne zavislosti nebo ma zavislosti pouze na "whitelisted Win32 APIs", tak potom bys mohl vzit zdrojovy kod te knihovny a zkompilovat tu knihovnu pod VS 2012 nebo novejsim (pokud je ted zkompilovana nejakym jinym nebo starsim kompilatorem).

 
Nahoru Odpovědět 1.2.2015 18:57
Avatar
RainbowShaggy:

Tak zdrojový kód té knihovny jsem našel: http://www.highrez.co.uk/…ds/InpOut32/

 
Nahoru Odpovědět 2.2.2015 0:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.