Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

když potřebuju string třeba
a = "neco\"
tak kvůli tomu lomítku se ta uvozovka nepočítá jako ukončení strignu, tak jak to udělat, abych moh před " dát \ ?

Odpovědět 28.11.2013 11:47
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Petr Nymsa:

Máš dvě možnosti. První je úniková sekvence, tj přidáš další lomítko

Console.WriteLine("\\");

schválně si zkus následující \n
Druhá možnost je před uvozovky dát @, tím docílíš vypsání stringu přesně tak jak je

Console.WriteLine(@"\");
Nahoru Odpovědět 28.11.2013 12:01
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 28.11.2013 12:42
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Inoue Yūki:

Jestli máš dynamická data, je dobré to vyřešit nějakou funkcí. Nevím, jak je to v C#, ale v PHP se používá htmlspecialchars (popřípadě mysql_real_es­cape_string).

Nahoru Odpovědět 28.11.2013 13:38
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.