Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Dobrý den,
mám tento malý problém - jak využít výsledek metody bool mimo tuto metodu? Tím mám na mysli například podmínku - vyjde-li tato metoda true,... Děkuji.

 
Odpovědět 29.4.2012 22:00
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík [sczdavos]:

Ahoj,
máš metodu třeba Boolean jsouHodnotyPlat­ne()..., která kontroluje nějaké hodnoty a pokud jsou platé tak vrátí true pokud ne vrátí false.
Ty pak můžeš dát podmínku:

if (jsouHodnotyPlatne())
{
// udělej to a to...
}
Nahoru Odpovědět 29.4.2012 22:05
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

No - nejspíš dělám něco špatně. :)

public Boolean Vybrat(double castka)
       {
           if (x > 0)
           {
               return true;
           }
           else
           {
               return false;
           }
       }


       public Přepočet(float cislo)
       {
           if (Vybrat())
           {

           }
 
Nahoru Odpovědět 29.4.2012 22:16
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík [sczdavos]:

v metodě Vybrat máš parametr castka typu double, který se v ní jednak nepoužívá a také jej při volání této metody nezadáváš.
Metoda Přepočet nemá návratový typ (pokud to tedy není konstruktor měla by mít pokud nic nevrací void. A nepoužívej diakritiku.

public Boolean Vybrat(double castka)
        {
            if (castka > 0.0)
            {
                return true;
            }
            else
            {
                return false;
            }
        }


        public void Přepočet(float cislo)
        {
            if (Vybrat(1500.0))
            {

            }
        }
Nahoru Odpovědět 29.4.2012 22:22
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
matesax:

Jen abych nebyl za úplného hlupáka - bylo už pozdě, takže to už člověk nepracuje ani na 10%. :) x se rovnalo matematicky upravené částce.

 
Nahoru Odpovědět 30.4.2012 6:06
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
matesax:

Jen poslední dotaz - to 0.0 a 1500.0 to jsou intervaly?

 
Nahoru Odpovědět 30.4.2012 6:41
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:

To je blbost - jen nechápu to "if (Vybrat(1500.0))" Děkuji za případné vysvětlení.

 
Nahoru Odpovědět 30.4.2012 7:05
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Přečti si toto od 2. nadpisu až po smajlíka, je to stejné jako v C#, jen se tam nenastavuje datový typ.

http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Nahoru Odpovědět 30.4.2012 7:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Ale já chápu, co je funkce - já nechápu to číslo. Proč je tam a co znamená.

 
Nahoru Odpovědět 30.4.2012 7:43
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík [sczdavos]:

To číslo je parametr fce, který jí zadáváš, se kterým pak pracuje a v závislosti na jehož hodnotě poté vrací true nebo false.
Desetiná tečka je tam proto, že je to číslo datového typu double, kde zadané číslo musí být vždy desetinné.
Případně se dá použít float, kde můžeš zadat buď celočíselnou nebo desetinnou hodnotu.
Jinak jak píše kolega, počti si ;)

Nahoru Odpovědět 30.4.2012 8:06
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
matesax:

Už jsem to pochopil - dosadil jsem si 1.0 místo těch 1500.0 a tak jsem na to přišel - nechápal jsem - a pořád mi to trochu není jasné, jak to může fungovat - že dosadím v podmínce kladné číslo,...

 
Nahoru Odpovědět 30.4.2012 8:15
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík [sczdavos]:

Myslel sem, že víš co ta metoda má dělat, že ji k něčemu využíváš.
Koukám, že její vznik je tajemstvím.
Podívej se na ukázky v sekci C# a počti si nějaký ten článek. V nejbližší době tam přibude kompletní seriál.

Nahoru Odpovědět  +1 30.4.2012 8:17
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.