Diskuze: Jak pracovat s časem v databázi?

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Jak pracovat s časem v databázi? American English version English version

Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám Databázi v Accessu kde je nějaký plán. Dejme tomu zkoušky.

DATABÁZE

Pepa 9:00 9:30
Jakub 9:30 10:00
Anežka 10:30 11:00

A podle výše uvedené tabulky bych rád aby mi to vypisoval kdo je zrovna na zkoušce. Takže když bude světový čas 9:45 tak aby mi to vypsalo že je zrovna na zkoušce Jakub a když bude čas 10:30 tak aby se to přehodilo a napsalo to že je na zkoušce Anežka.

Díky moc :)

Odpovědět 2. ledna 10:44
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
kashpi
Redaktor
Avatar
kashpi:

za predpokladu, ze casy mas ulozeny jako DATETIME

DECLARE cas DATETIME = GETDATE()
SELECT jmeno FROM tabulka WHERE od <= cas AND do > cas

Snad to bude fungovat :)

 
Nahoru Odpovědět 2. ledna 11:26
Avatar
kashpi
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kashpi
kashpi:

Sakra ted tak koukam ze si psal v Accessu, tak to nemam tuseni jestli to tam takto pujde

 
Nahoru Odpovědět  +1 2. ledna 11:28
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kashpi
Paranormal:

no to já taky, ne nemám s ním moc zkušeností.

a to jak si psal tak to bych měl dát třeba do timeru aby se to automaticky měnilo?

Editováno 2. ledna 11:59
Nahoru Odpovědět 2. ledna 11:58
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

Noo? :D

Nahoru Odpovědět 3. ledna 10:58
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.