Diskuze: Jak udělat jednoduchý formulář

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Jak udělat jednoduchý formulář American English version English version

Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Ahoj,

nevím jak bych to měl správně napsat, protože teprve začínám, ale potřeboval bych návod jak udělat ve visual basic okno, do kterého člověk něco vyplní klikne na odeslat a to co vyplnil se odešle na email.

Odpovědět 18.4.2014 17:17
glitzstream@gmail.com
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Hele díky, já to hledal v češtině a nic odpovídajícího sem nenašel, a hledat v aj mě nenapadlo. Tohle je přesně ono, dík :)

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 17:26
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

To chceš poradit, jak vytvořit form, nebo potřebuješ kód, kterým se to odesílání provádí?

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 17:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Dick:

form udělat umim, takovej začátečník nejsem, ale už nepotřebuju nic, Matesak mi poslal návod. :)

Editováno 18.4.2014 18:02
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 18:01
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

Návod to sice je, ale naprosto nechápu, k čemu tam použil ten Timer, podle mě je tam naprd...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 19:37
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Ten návod jsem jen rychle projel, jestli to je ono. Začínám takže ani nevim ale radši to tam dám :D Jen doufám že to nebude že se odešle z mailu na mail když chci jen to co člověk vyplní odeslat na mail :D Dokoukám to a uvidim

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 21:17
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

Timer slouží k časování událostí, tady je naprosto k ničemu. Kód pro odeslání mailu dej rovnou do té události kliknutí na tlačítko...
Pokud chceš jen odeslat to, co vyplní uživatel, tak nemusíš vůbec zveřejňovat adresu a heslo, protože tvůj mail a heslo přece nikdo nezná. To dej taky rovnou do kódu...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 21:22
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Odpovídá na Dick
Dick:

Dobře, zkusím to, ale předpokládám že se mi to nepovede :D
edit: dávám obrázek jak to mám, nedělal jsem to podle něj, takže jestli furt platí to co jsi napsal nebo to mam udělat jinak když to mam takhle..

Editováno 18.4.2014 21:32
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 21:28
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

když se ti to nepovede, hoď sem kód a nějak to spácháme...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 21:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 21:38
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Dick:

Nepomohlo, ale hodí se to :D :3

čočkin: už jsem pochopil že ten návod je mě k ničemu, podle toho návodu sem to vytvořil a funguje to, ale je to prostě jako bych šel na gmail.com a tam bych poslal mail. Jenže já potřebuju úplně něco jinýho, prostě se tam nebude vyplnovat email toho co to odesílá ani toho komu to odesílá. Jsou tam 4 textboxy a tlačítko start ( bude fungovat jako odeslat ) a potřebuju aby to po kliknutí odeslalo ten obsah textboxů na email, ale ten už tam bude danej a nebude vidět takže ho nikdo vyplňovat nemusí. Snad sem to vystvětlil dobře :D

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 22:12
glitzstream@gmail.com
Avatar
Michal Štěpánek:

zkus to takhle

Dim mailMessage As System.Net.Mail.MailMessage = New System.Net.Mail.MailMessage()
       mailMessage.From = New System.Net.Mail.MailAddress("adresa odesilatele")
       mailMessage.To.Add(New System.Net.Mail.MailAddress("adresa příjemce"))
       mailMessage.Subject = txtSubject.text
       mailMessage.IsBodyHtml = True
       mailMessage.Body = "<html><head></head><body>" & txtZprava.text & "</body></html>"

       Dim smtpClient As System.Net.Mail.SmtpClient = New System.Net.Mail.SmtpClient()
       smtpClient.Credentials = New Net.NetworkCredential("uživatelské jméno", "heslo")
       smtpClient.Host = "smtp.server_pro_odeslání"

       'Odeslání mailu
       smtpClient.Send(mailMessage)
Editováno 18.4.2014 22:19
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 22:19
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

No já nebudu vědět adresu odesílatele, bude to jako třeba hlasování na webu. Prostě se vásledek odešle na můj email kterej v tom kodu kterej si mi napsal je mailMessage.To­.Add(New System.Net.Ma­il.MailAddres­s("adresa příjemce")) . To právě nevim jak to udělat. Zkusim znova dát obrázek ( minule jsem ho dal ale nějakej se neukazal, nebo nevim ) jak vypadá ten můj form

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 22:26
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

adresa příjemce bude ta tvoje, tu tam dáš "na tvrdo", adresa odesílatele v podstatě může být taky ta samá (ten mail ti pak přijde "jako" od tebe). Ten kód, co jsem ti psal výše dáš na událost kliknutí tlačítka...
Co přesně nevíš jak udělat?

Editováno 18.4.2014 22:43
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 22:41
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Nevěděl jsem jak udělat že se to odešle bez vyplňování těch mailů, teď už to vim.
Poslední problém je toto:

  1. Error 'txtZprava' is not declared. It may be inaccessible due to its protection level.
  2. Error 'txtSubject' is not declared. It may be inaccessible due to its protection level.

Kod:

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim mailMessage As System.Net.Ma­il.MailMessage = New System.Net.Ma­il.MailMessage()
mailMessage.From = New System.Net.Ma­il.MailAddres­s("analnidildou­sek@gmail.com")
mailMessage.To­.Add(New System.Net.Ma­il.MailAddres­s("analnidildou­sek@gmail.com"))
mailMessage.Subject = txtSubject.text
mailMessage.Is­BodyHtml = True
mailMessage.Body = "<html><head></he­ad><body>" & txtZprava.text & "</body></html>"

Dim smtpClient As System.Net.Ma­il.SmtpClient = New System.Net.Ma­il.SmtpClient()
smtpClient.Cre­dentials = New Net.NetworkCre­dential("uživa­telské jméno", "heslo")
smtpClient.Host = "smtp.gmail.com"

smtpClient.Sen­d(mailMessage)
End Sub
End Class

edit: opravil jsem to už to neukazuje ale je tam tohle

Editováno 18.4.2014 23:02
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 22:57
glitzstream@gmail.com
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Zase se neukázal obrázek dám ho sem

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 23:02
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:
smtpClient.Credentials = New Net.NetworkCredential("uživatelské jméno", "heslo")

jméno a heslo musíš mít to tvoje k mailu...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 23:16
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Tak jsem to tam napsal a furt to samý. Zkusil sem mail s @gmail.com i bez a nejde to, heslo mam správný

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 23:20
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

V tý chybě to přímo píše "klient nebyl ověřen". Musí tam být jméno a heslo uživatele od té emailové schránky, přes kterou to posíláš, takže jestli to posíláš jako z adresy "analnidildou­sek@gmail.com", tak tam musí bejt tento uživatel a kněmu správný heslo...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 23:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Je to na 100% správně i předtim bylo a furt to nejde

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 23:42
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

zkus tam přidat toto

smtpClient.EnableSsl = True

jako další řádek za to smtpClient.Host

Editováno 18.4.2014 23:47
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 23:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Je to nějaký postižený nebo já už fakt nevim, dal jsem to tam a furt to stejný

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 23:55
glitzstream@gmail.com
Avatar
Odpovídá na Dick
Michal Štěpánek:

a když se podíváš do té e-mailové schránky "analnidildou­sek@gmail.com", přihlásíš se do ní tímto jménem a tamtím heslem?

Nahoru Odpovědět 19.4.2014 0:15
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dick
Člen
Avatar
Dick:

Ano

Nahoru Odpovědět 19.4.2014 0:22
glitzstream@gmail.com
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

do gmailu se přihlašuješ dvěma způsoby 1) nick@gmail.com 2) nick

takže chyba může být v tom, ale nevím to jistě.

Nahoru Odpovědět  ±0 19.4.2014 1:17
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
coells:

Zirko, vzhledem k tomu, že se jedná nejen o neetickou věc, ale nejspíš také trestný čin, nebylo by lepší vlákno smazat a uživateli smazat účet místo pomáhání?

viz 18.04.2014 22:26:42 a 18.04.2014 22:12:16

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2014 9:59
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na coells
Petr Nymsa:

No máš celkově pravdu. Poskytli jsme informace, že i díky .NET lze zasílat emaily.

Vlákno zavírám jako nekontruktivní. Návody zde máš, pokud to nejsi schopný napsat, napiš nám příště přesný problém

Nahoru Odpovědět 19.4.2014 10:08
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 28 zpráv z 28.