Diskuze: Japonské znaky v textu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Japonské znaky v textu American English version English version

Avatar
Martin Horáček:

Zdravím, dělám program, v kterém - ačkoli to není úplně nutné - chci mít japonské znaky. Je to aplikace v XNA, takže do DrawString zadám jako text požadované znaky, jako font mám MS Gothic, který by měl psaní znaků podporovat. Když program spustím bez znaků, tak funguje normálně. Pokud vložím do textu nějaký znak, tak se program spustí, ale obrazovka zůstane černá.
Prosím o nějakou radu, díky.

 
Odpovědět 22.4.2013 20:51
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin Horáček
David Čápka:

Ve spritefontu musíš upravit rozsah znaků, defaultně tam jsou jen anglické.

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 20:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Martin Horáček:

To mě taky napadlo, ale kolik mám dát horní hranici? Mám to prostě postupně zvyšovat, až to výjde?

 
Nahoru Odpovědět 22.4.2013 20:55
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Horáček
Petr Nymsa:

XNA podporuje v základu jenom tuto sadu fontu http://xbox.create.msdn.com/…ty/font_pack, nevím přesně jak to je, každopádně font je ve formátu bmp, kde jsou namapovány jednotlivé znaky. Pomocí tohoto prográmku http://www.nubik.com/SpriteFont/ můžeš načíst font, nastavit mu velikost, efekty atd. Poté vyexportovat. Vyexporotvaný soubor vlož klasicky do Content Pipeline a nastav mu Content Processor na "Sprite Font Texture" a poté už klasicky v LoadContent načti. Já takto používám úplně externí fonty například s efekty stínu apod. Snad to pomůže.

//EDIT
Tohle platí pro externí fonty, které nejsou standartně součásti systému

Editováno 22.4.2013 20:59
Nahoru Odpovědět 22.4.2013 20:58
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Nepotřebuješ žádný program, dělá to VS. A mám dojem, že se fonty se generují když buildneš projekt.

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 21:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin Horáček
David Čápka:

Prostě to zkoušej nebo se koukni do mapy znaků, tam bys to měl zjistit.

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 21:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

No já měl právě problém s externím fontem. Nefungoval mi. Takže jsem našel toto řešení :)

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 21:05
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Martin Horáček:

Trochu jsem pohledal a našel jsem stránku, kde bylo napsáno i rozpětí japonských znaků ve fontu. Pro hiraganu je to <Start>぀</Star­t><End>ゟ</End>. Po této úpravě fontu napíšete celou hiraganu, ale nebudete moci vkládat dvojtečky, čárky.

 
Nahoru Odpovědět 25.4.2013 21:35
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin Horáček
David Čápka:

Tak těch rozpětí si tam můžeš vložit několik, můžeš tam nechat to anglické a přidat hiraganu :P

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 7:39
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Martin Horáček:

Jo, musím tam dát dvakrát <Character Region>. Díky.

Editováno 26.4.2013 17:49
 
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 17:46
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.