Diskuze: Jednoduchý výpočet do textboxu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Jednoduchý výpočet do textboxu American English version English version

Avatar
lol00
Člen
Avatar
lol00:

Ahoj dnes jsem poprvé začal pracovat v C#. A chtěl bych se zeptat kde mám chybu. Jde o 2 boxy kam zadám čísla, ty se přenesou do proměnné cislo1 a cislo2, pak probehne vypocet, ktery se prenese do promenné C a ten se přenese do nového textboxu jmenem vysledek. Předem děkuji za pomoc

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication2
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            vaha.Text = "0";
            vyska.Text = "0";
        }

        int cislo1;
        int cislo2;
        int c = 0;
        string funkce;

        private void zjistit_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            cislo1 = int.Parse(vaha.Text);
            cislo2 = int.Parse(vyska.Text);
            c = cislo1 * cislo2;
            vysledek.Text = c.ToString();
        }

        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {

        }
    }
}
 
Odpovědět 20.6.2013 20:19
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na lol00
Petr Nymsa:

A kde je přesně problém ? Podle kódu nic moc nevidím. Jenom k čmeu string funkce ? Pro výpis (pokud nepotřebuješ další manipulaci) je možná lepší použít Label

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 20:41
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
lol00
Člen
Avatar
lol00:

No v okně když kliknu na button se mi vůbec nezobrazí výsledek v 3. textboxu.... , string to právě nevim když sem ji dal pryč tak mi to psalo eror.

 
Nahoru Odpovědět 20.6.2013 20:44
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Jan Vargovský:

Si to odkrokuj ten program a zjistíš kde máš chybu - F10/F11. A podívej se vůbec, jestli máš u eventu Click na tom buttonu přidělenou tu metodu zjistit_Click

 
Nahoru Odpovědět 20.6.2013 20:57
Avatar
Paradise
Redaktor
Avatar
Paradise:

Podle mě to prostě musí fungovat :) Třeba si nastav, ať ti to c vypíše na nějaký label případně další hodnoty nebo použít breakpoint. Další možnost je, že jsi v textBoxu nastavil něco špatně. místo Parse můžeš zkusit Convert.ToInt...

 
Nahoru Odpovědět 20.6.2013 20:59
Avatar
Odpovídá na lol00
Jiří Košata (kosata50):

Možná nemáš metodu "zjistit_Click" přiřazenou k události na tlačítku "zjistit". V designeru se koukni na properties toho tlačítka, přesně na jeho události(ikona blesku) a tam najdi "Click", jestli je u něj prázno, tak je problém tam.

 
Nahoru Odpovědět 20.6.2013 20:59
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na lol00
Petr Nymsa:

Jinak ještě dodám jedno. Není úplně vhodné, pokud začínáš úplně, se pouštět rovnou do Formů, navykneš si na špatné věci hned na začátku. Klidně měsíce dělej pouze v konzoli a divil by ses co se tam dá udělat :)

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 21:05
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
lol00
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Košata (kosata50)
lol00:

Tak doopravdy bylo špatně přiřazené tlačítko má to být zjistit_Click1. Díky za pomoc

 
Nahoru Odpovědět 20.6.2013 21:10
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.