Diskuze: Jmenné prostory C# vs balíčky java

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Jmenné prostory C# vs balíčky java American English version English version

Avatar
relycanx
Člen
Avatar
relycanx:

Ahoj. Odhodlal jsem se k tomu, začít pracovat v C# a vrtá mi hlavou jedna věc. Ve škole nás v javě dost nutí používat balíčky jako klasické složky abychom měli v programu přehled, ale v C# existují namísto toho jmenné prostory, ale jak jsem si všiml, tak se vůbec v projektech, žádné takové složkování tříd, pomocích jmenných prostorů, nevede. Jak to tedy s nimi prosím je?

 
Odpovědět 8.9.2015 15:52
Avatar
Odpovídá na relycanx
Petr Čech (czubehead):

Pokud není projekt většího rozsahu (~10+ tříd), nemá cenu jmenné prostory používat. Pokud se ale jedná o něco většího, máš 2 možnosti- rozdělíš si to do více projektů (ale to musí být docela odlišné věci), nebo si v solution exploreru vytvoříš další složku, a všechny třídy, které v ní vytvoříš budou mít automaticky jmenný prostor solution.folder Pro takové třídy budeš muset pochopitelně mimo tu složku přidávat usingy.

Nahoru Odpovědět 8.9.2015 16:26
Why so serious? -Joker
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

.NETu to je imho stejné, ne? Z Javy neovládám to pojmosloví, ale když v :NETu uděláš nový adresář, vytvoří se ti nový stupeň (v rámci hiearchie) namespacu s názvem tvého adresáře a všechny tvoje třídy v tomto adresáři budou "uvnitř" daného namespacu. Viz. Obrázek

 
Nahoru Odpovědět  +2 8.9.2015 16:39
Avatar
Odpovídá na relycanx
Jakub Šárník:

Nevím jak v javě, ale v C# si můžeš namespace pojmenovat jak chceš (samozřejmě je dobrý dodržovat konvence) a nezávisí to tak úplně na složkách, respektive není povinný to mít v odlišných složkách, ale je to rozhodně přehlednější.

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2015 23:07
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.