Avatar
Michal Kosobud:

Zdravím, chtěl bych si udělat program, který by mi zobrazoval datum dneška, zítřa a pozítří. Ukazoval by mi za datem kdo má dnes, zítra a pozítří narozeniny, svátek + nějaká událost(př. úkol,schůze,...). Tyto údaje bych si sám zadal. Zároveň bych při vkládání svátku mohl nastavit počet dní, od kterých by mě program upomínal až do svátku(míněno do pozítří) někde v dolní části okna. Také bych si mohl zobrazit všechny události v kalendářovém uspořádání, kde bych si jednotlivé události mohl editovat.
Nenašel by se prosím nějaký šikula, co by to zmáknul? :-)

 
Odpovědět 7.4.2014 16:22
Avatar
Odpovídá na Michal Kosobud
Matyáš Černohous (Matesak):

Stačí, když si přečteš místní tutoriály a takovou aplikaci zvládneš napsat sám :))

 
Nahoru Odpovědět 7.4.2014 16:31
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous (Matesak)
Michal Kosobud:

Prostudoval jsem, ale stejně nemám potuch, jak na to. -_-
Kdyby si to někdo chtěl tréninkově zkusit, vůbec bych se nezlobil :-)

 
Nahoru Odpovědět 7.4.2014 16:35
Avatar
Matyáš Černohous (Matesak):

Tady máš upomínač narozenin: http://www.itnetwork.cz/…ce-narozenin
Tady pro úkoly http://www.itnetwork.cz/…izaci-skupin

Z tohohle by jsi to měl být schopný pochopit principy.

Btw, pokud jde o úkol do školy, tak to tady nikdo za tebe nenapíše !

Editováno 7.4.2014 16:45
 
Nahoru Odpovědět 7.4.2014 16:45
Avatar
Michal Kosobud:

Mě by spíše zajímalo, jak bych udělal ten upomínač narozenin bez ListBoxu a aby mi vypsal jen pokud má daný uživatel narozenin "dnes" . :-)

 
Nahoru Odpovědět 7.4.2014 22:22
Avatar
Odpovídá na Michal Kosobud
Matyáš Černohous (Matesak):

Tak si data budeš ukládat do nějaké kolekce, kterou si budeš ukládat někam do souboru a pokaždé po zapnutí aplikace ji načteš a data porovnáš s aktuálním datem a popřípadě vypíšeš toho, kdo ten svátek/narozeniny má --> někde v tutoriálech by měla být i aplikace na svátky, takže tou by ses taky mohl inspirovat ;).
Pokud jde o vypsání všech úkolů/narozenin tak data z kolekce si někam vypíšeš pomocí foreach. Se seřazením podle data ti teď na mobilu asi neporadím.

Editováno 7.4.2014 23:14
 
Nahoru Odpovědět 7.4.2014 23:13
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous (Matesak)
Michal Kosobud:

A pokud bych chtěl, aby mi tento program (http://www.itnetwork.cz/…-dat-a-zaver) vypsal, kdo má dnes narozeniny, jaký by byl prosím kód? :-)

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2014 19:21
Avatar
Odpovídá na Michal Kosobud
Matyáš Černohous (Matesak):

Ten kód v tom článku máš. Stačí si to pořádně pročíst - nejlepší bude, když si to vytvoříš sám podle toho tutoriálu.

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2014 20:43
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous (Matesak)
Michal Kosobud:

Což to já udělal, ale chtěl bych, abych nemusel mít nakliklou osobu v listboxu a automaticky mi jí to vypsalo, pokud má narozeniny :-)
Kdybych to tam viděl, tak to sem asi nepíšu ! ;-)

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2014 21:53
Avatar
Ľuboš Čurgó
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kosobud
Ľuboš Čurgó:

[quote]chtěl bych si udělat program[/quote]
[quote]Nenašel by se prosím nějaký šikula, co by to zmáknul?[/quote]

Skor mi to pripada ako domaca uloha alebo skolsky projekt, nic v zlom :)

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2014 0:49
Avatar
Odpovídá na Ľuboš Čurgó
Michal Kosobud:

Tady se fakt člověk dočká odpovědi...

 
Nahoru Odpovědět  -1 9.4.2014 14:46
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Kosobud
David Čápka:

Odpovědí jsi již dostal dost a velmi kvalitních. Byl jsi naveden na hotovou aplikaci, která je kompletně zdokumentovaná a stačí ji jen upravit. Pokud to nedokážeš, tak se budeš muset víc snažit, tady si radíme, neděláme za někoho jiného aplikace. Diskuzi zavírám.

Nahoru Odpovědět  +1 9.4.2014 15:08
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.