Diskuze: Kalkulačka

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Kalkulačka American English version English version

Avatar
marekblah
Člen
Avatar
marekblah:

Ahoj, vložím sem kód aplikace - kalkulačky a nastavil jsem tam text changed a teď když něco napíšu do prvního textboxu tak se to v druhém automaticky nepřevede nevíte čím to je.

using System;
using System.Collec­tions.Generic;
using System.Componen­tModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threadin­g.Tasks;
using System.Window­s.Forms;

namespace WindowsFormsAp­plication24
{
public partial class Form2 : Form
{
public Form2()
{
InitializeCom­ponent();
}

private void textBox1_TextChan­ged(object sender, EventArgs e)
{
double czk = Convert.ToDou­ble(textBox1.Tex­t);
double eur = czk / 24.444;
textBox2.Text = eur.ToString();
}

private void textBox2_TextChan­ged(object sender, EventArgs e)
{

double eur = Convert.ToDou­ble(textBox1.Tex­t);
double czk = eur / 24.444;
textBox2.Text = czk.ToString();

}

private void textBox1_TextA­lignChanged(ob­ject sender, EventArgs e)
{

}

private void textBox2_TextA­lignChanged(ob­ject sender, EventArgs e)
{

}

}
}

 
Odpovědět 16.5.2013 18:12
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Ahoj, na kód je tu funkce, jmenuje se "Vložit zdrojový kód" :)

Ty si pokaždé dosadíš do proměnné se zadanou částu TextBox1.text, nemělo by tam jednou být TextBox2.Text?

Na co tam máš ty aligny?

Aplikaci bychom neměli pojmenovávat aplikace <číslo>, ale měli bychom je mít systematicky: prevodnikPenez­nichMen.

V zásadě i textboxi by měly být systematický. Např.: txtCZE, txtEUR ...

Nahoru Odpovědět 16.5.2013 18:19
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na marekblah
Michal Žůrek (misaz):

Nicméně jako znalce na hrozný kód mi nedělalo problém to pochopit :)

Nahoru Odpovědět 16.5.2013 18:20
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na marekblah
Jiří Gracík:

Má ten textbox určitě přidaný ten event nebo tam máš jenom tuto metodu?

Editováno 16.5.2013 18:23
Nahoru Odpovědět 16.5.2013 18:22
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Petr Nymsa:

Myslím že dotyčný o pojmech jako "event" nic neví ;). Koukni sen a obě metody, v každé mění TextBox2, v jendé z nich musí měnit 1 :)

Nahoru Odpovědět 16.5.2013 18:41
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Michal Žůrek (misaz):

ty jo, on je šikovný! On si nejenže vždycky získá hodnotu TextBox1, ale on ji vždy dá do TextBox2.

Nahoru Odpovědět 16.5.2013 18:44
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
marekblah
Člen
Avatar
marekblah:

Jo už jsem si všim chyby. Vím že to nemám pojmenované tendle project měl sloužit pro vyzkoušení nějakejch možností jesttli by to nešlo nějak jinak. Proto je tam ta metoda textchangedaligin.

Editováno 16.5.2013 19:32
 
Nahoru Odpovědět 16.5.2013 19:32
Avatar
marekblah
Člen
Avatar
marekblah:

Jo souhlasím mohlo mi to dojít. Jinak dík a sry za spam. :D

Editováno 16.5.2013 19:40
 
Nahoru Odpovědět 16.5.2013 19:40
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.