Avatar
zenik
Člen
Avatar
zenik:

Zdravim začínám se učit podle těchto materiálu jsou fakt užasný, ale když jsem si řekl že si udělam takový jednoduchý programek tak jsem zjistil že mi nefunguje ošetření pokud uživatel zada větší číslo jak 5 a měnší jak 0
přikladam kod:

 
Odpovědět 8.4.2013 16:03
Avatar
zenik
Člen
Avatar
Odpovídá na zenik
zenik:

Aha dobrý, už nic jsem psal blbě číslo musí to být větší jak 4 jsem měl větší jak 5 a psal jsem 5...

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:12
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na zenik
Зайчик:

hehehehhee goto :D :D :D

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int volba = 0;
            do
            {
                Console.WriteLine("vyber jednu z moznosti");
                Console.WriteLine(" 1 pro neco");
                Console.WriteLine(" 2 pro neco");
                Console.WriteLine(" 3 pro neco");
                Console.WriteLine(" 4 pro neco");

                volba = int.Parse(Console.ReadLine());
                switch (volba)
                {
                    case 1: Console.WriteLine("\nzadal si 1");
                        break;
                    case 2: Console.WriteLine("\nzadal si 2");
                        break;
                    case 3: Console.WriteLine("\nzadal si 3");
                        break;
                    case 4: Console.WriteLine("\nzadal si 4");
                        break;
                    default: Console.WriteLine("Neco je spatne zadejte to znova");
                        break;
                }
            } while (volba < 1 || volba > 4);
            Console.ReadKey();
        }
    }
}

Nauč se cykly ;)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:20
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na zenik
David Čápka:

Na to goto zase rychle zapomeň :)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:22
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
zenik
Člen
Avatar
zenik:

Ok na goto zapomenu, ale proč se to nepoužíva ? Jinak k cyklum se dostanu v další kapitole..

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:25
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na zenik
Зайчик:

Příkaz goto slouží ke skoku z daného místa (místa, kde tento příkaz použijeme) programu do jiného (označeného tzv. návěštím) od kterého je program dále zpracováván. Příkaz goto se používá pouze výjimečně, jelikož se bez něj vždy lze obejít a navíc použití tohoto příkazu většinou činí program poněkud nepřehledný a tudíž obtížněji odladitelný. Používání tohoto příkazu je ve sporu s myšlenkou strukturovaného programování. Jedním z mála praktických použití tohoto příkazu je okamžité opuštění vnořeného cyklu.

-> http://physics.ujep.cz/…gB/013a.html

Ani na opouštění cyklu bych ho nepoužil.. od toho tu máme break;

Editováno 8.4.2013 16:29
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:27
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na zenik
Kit:

Goto se nepoužívá, protože svádí k vytváření špagetového kódu, který se obtížně udržuje. Bylo zavrženo podobně jako třeba globální proměnné.

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:27
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na zenik
David Čápka:

Protože jazyky kde se skákalo mezi instrukcemi skončily před desetiletími, vystřídaly je jazyky strukturované a ty jazyky objektové. Goto je v C# jen k určitým případům, které ty řešit nebudeš.

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:28
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Kit:

Goto se nemá používat vůbec. Žádné výjimky. Dost na tom, že na opuštění cyklu je povolen break.

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:30
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Зайчик:

Byla to citace z nějakého článku vzápětí jsem editoval že ani na opuštění cyklu. :`

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:31
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Když ti jde někde o maximální rychlost, tak se tím dá optimalizovat, stejně jako můžeš psát unmanaged kód, rozdělovat cykly na redundantní volání a podobně. Je to vlastně denormalizace, teoreticky by se to mohlo někdy hodit, prakticky si ten případ nedokážu představit.

Nahoru Odpovědět  +2 8.4.2013 16:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

Třeba se nám někdy poštěstí stejně jako s použitím operátoru XOR :D ten jsem použil jednou :P goto ani jednou :D tak uvidíme

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:33
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Pokud budu potřebovat maximální rychlost, tak kritickou část aplikace přepíšu do Fortranu, ale nebudu prasit objektový jazyk.

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:36
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Tak jasně, ale někdy se to teoreticky hodit může :)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 16:38
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Začátečníkům bych to úplně zatajil. Ať si nezvykají. Objektové jazyky nabízejí pro optimalizaci výkonu mnohem lepší prostředky.

"Premature optimization is the root of all evil"

Dvě základní pravidla optimalizace:

  1. Neoptimalizuj!
  2. Raději neoptimalizuj!
Nahoru Odpovědět  +2 8.4.2013 16:45
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Já jim to také zatajil, našel to někde u konkurence :P

Nahoru Odpovědět  +3 8.4.2013 16:55
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.