Diskuze: Knihovny

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Knihovny American English version English version

Avatar
Pavel Polí Pražák:

Zdravím všechny ,
mam takový problém mam jednoduchý kód který používá předpřipravenou knihovnu. (Kod níže).

string isodocPath = "C:\\New\\INVOIC_1043694.xml";
                string PDFPath = "C:\\New\\NewPDF.pdf";
                string newtransform;
                newtransform = "@" + TransformPath + "\\cs\\default-6.0.xsl";

                AC.Tools.ISDOCConvertor.ConvertDocument(isodocPath, PDFPath, newtransform);
                return true;

pokud vytvořím konzolovou aplikace běží to tak jak má ale pokud stejný kod převedu do aplikace která tvoří další knihovnu zde se objevuje problém.(viz printscr.)

 
Odpovědět 11. července 11:10
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:

No to je celkem pochopitelné, snažíš se spustit knihovnu stejně jako aplikaci což samozřejmě nejde. Knihovnu nejde spouštět přímo, je potřeba volat její funkce z nějaké aplikace.

Nahoru Odpovědět 11. července 11:24
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Pavel Polí Pražák:

No nejsem si jist jaký je tedy řešení, ale v properties je nastaven Output type na class Library Popřípadě bych moc poprosil o nějaký postup.
Děkuji moc :)

 
Nahoru Odpovědět 11. července 11:30
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Polí Pražák
Honza:

To je v pořádku a taky když se podíváš do složky Debug nebo Release, měl by jsi tam mít tu dll. Ale knihovna ti půjde jen buildnout, nemůžeš jí spustit (Run) jako klasickou aplikaci :)

Nahoru Odpovědět 11. července 11:42
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Pavel Polí Pražák:

Jo to jsem pochopil ,ale problem nastava že knihovu s touto akcí dale kopíruji do jiného programu který ji pak využívá a při spuštění teto akce se objeví problém

 
Nahoru Odpovědět 11. července 12:35
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Polí Pražák
Honza:

Takže problém je když to zkopíruješ to jiného projektu a tam se pokusíš pustit aplikaci, která využívá tvojí knihovnu? Pokud ano, tak se podívej do nastavení projektu jestli nemáš jako startup object nastavenou tu knihovnu.
Je to Properties, záložka "Application". Je tam combobox "Startup object" a tam musíš mít nastavenou aplikaci, ne knihovnu.

Nahoru Odpovědět 11. července 12:43
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Pavel Polí Pražák:

Z me strany špatne vysvětleno zní to docela krkolomě ale z knihovny další knihovnu mám projekt který ve výsledku generuje dll čili knihovnu od jiného uživatele jsem dostal připravenou knihovnu na funkci... ma knihovna ma na výstupu jen true nebo false v tomto případě convert proběhl v pořádku a neproběhl. tuto svojí knihovnu která obsahuje knihovnu uživatele vezmu a vložím do jiného programu a zde používám není zde žádná consolova ani windowsova aplikace čili neobsahuje nic Main metodu.

 
Nahoru Odpovědět 11. července 13:05
Avatar
Pavel Polí Pražák:

Je možné že je to někde v properties co se týče nastavení? mohlo by to být třeba špatným frameworkem?

 
Nahoru Odpovědět 12. července 18:39
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Pavel Polí Pražák
Jan Vargovský:

... tuto svojí knihovnu která obsahuje knihovnu uživatele vezmu a vložím do jiného programu a zde používám není zde žádná consolova ani windowsova aplikace čili neobsahuje nic Main metodu

A kde je tedy problém? Už ti tady řekli, že knihovnu (v tomto případě .dll) nijak nespustíš, tak co konkrétně ti nejde?

Máš knihovnu od třetí strany, tu obaluješ tou svojí a z té nakonec děláš nějakou další knihovnu... Jestli si to chceš otestovat tak zkus interactive window s tím načteným .dll a nebo si vytvoř nějakou finální spustitelnou aplikaci, kde nareferencuješ ty knihovny a spustíš.

 
Nahoru Odpovědět 12. července 23:40
Avatar
Pavel Polí Pražák:

Omlouvám se možná nejsem uplně schopný to správně popsat,ale když buildnu tu svou knihovnu je to v pořádku tu knihovnu potom nakopíruju do Programu od IBM "datacap" a pro zjištení kroku použiji attach to process.. nastavím breakpoint (Takto jsem testoval všechny vytvořené metody v teto knihovně a fungovalo to v pořádku).Dale pustím v příkaz který má provést následující metodu a zde je problém bud program od IBM uplně spadne a v případě nastaveného breakpointu vyhodí hlášku viz výše. Doufám že jsem to popsal srozumitelně a díky moc za snahu mi pomoci :)

 
Nahoru Odpovědět 13. července 9:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.