Avatar
kamo20101
Člen
Avatar
kamo20101:

Potreboval by som poradit, robim program ktory vytvara snehove vlocky na suradniciach kurzora mysky. Vlocka je trieda obsahujuca x,y suradnice a odkaz na dalsiu vlocku. Malej mam zoznam sneh obsahujuci prvu a poslednu vlocku.
Kreslenie vypada asi takto:
System.Drawing.Pen pero=new Pen(Color.White);
System.Drawin­g.Graphics kreslenie=this­.CreateGraphic­s();
kreslenie.Draw­Line(pero,pozi­cia.x,pozicia­.y,pozicia.x+1,po­zicia.y);

ale je umiestnene v casovaci, povodne som ho chcel mat ako metodu v triede sneh ale tam uz neviem pouzit this.CreateGrap­hics();
Potreboval by som vytvorit Graphics objekt mimo formu, vedel by mi niekto pomoct?

 
Odpovědět 12.5.2014 15:52
Avatar
Gramli
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kamo20101
Gramli:

Nevím jestli jsem dobře pochopil, ty chceš mít metodu ve třídě snih, která bude kreslit?
Pokud ano, tak si v teto třídě vytvoříš metodu a dáš jí jako vstupní parametr Grafics. Tu metodu pak voláš z časovače ve formulari a jako vstupni parametr ji das grafics, ktery mas ve formulari.

Editováno 12.5.2014 16:22
Nahoru Odpovědět 12.5.2014 16:21
Kdo to říká ten to je...
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na kamo20101
Lako:

Jedna dobrá rada - postupně se nauč wpf a vykašli se na formy

 
Nahoru Odpovědět  -5 12.5.2014 21:27
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na kamo20101
rwn:

Btw. nemusíš psát všude System.Drawin­g.NĚCO, stačí když si přidáš do třídy knihovnu:

using System.Drawing;

Jinak teda ještě, hádám že jde o WF a vykreslování do pictureBoxu. Pokud chceš získávát pozici kurzoru na pictureBoxu, tak bys to měl dělat přes událost _MouseMove, kde si souřadnice myši získáš jako e.X, e.Y. V podstatě bysis mohl udělat v této události nějakou metodu, co provede vykreslení dle Timeru.. prostě když ta metoda "Sepne". :)

Nahoru Odpovědět 12.5.2014 21:35
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
kamo20101
Člen
Avatar
Odpovídá na rwn
kamo20101:

nie do pictureboxu ale priamo na form :) ale ked je vlociek uz vela tak to zacne sekat skusim to s PictureBoxom, mozno to bude lepsie. BTW ako nakreslit ciaru ci bod do PictureBoxu? Ake su vyhody?

 
Nahoru Odpovědět 18.5.2014 21:35
Avatar
kamo20101
Člen
Avatar
Odpovídá na Lako
kamo20101:

postupne ale zatial to neni priorita.

 
Nahoru Odpovědět 18.5.2014 21:36
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Lako:

Teď bych chtěl od vás - kteří jste mě omínuskovali- vědět, proč? Proč upřednostňujete mrtvou a zastaralou technologii (WF), před WPF? Já to asi chápu - je nesnadné se vzdát něčeho na čem jste nechali tolik času, ale vězte- opouštět potápějící se lodě v IT se vyplatí. http://www.aspnet.cz/…-akce-pro-ni

 
Nahoru Odpovědět 18.5.2014 21:49
Avatar
Odpovídá na Lako
Luboš Běhounek (Satik):

Já ti mínus nedal, ale považovat WF za mrtvou technologii mi přijde trochu mimo :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.5.2014 1:13
:)
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lako
Jan Vargovský:

Ominuskoval jsem tě protože jsi nebyl schopný mu normálně odpovědět a arogantně jsi mu řekl, to se neuč, smaž to a napiš to v novější technologii... Neřekl bych ani půl slova, kdyby to řešilo nějaký jeho problém, ale jestli takové stupidní věci neumí vytvořit ve WF, jak mu pomůže WPF?

Osobní zkušenost ještě je, že většina lidí, kteří vás fakt poslechnou je taková, že programují ve WPF tak jak se nemá a pak to taky tak dopadá, pak mi píšou lidi na skype, že neví jak to mají udělat, protože jim to tu někdo poradil. A já se pak dívám na ten kód v XAMLu, který bych nejradši smazal a napiš to znova a lépe, protože vzal kontrolku a dal jí tam jakoby nic - prostě je zvyklý na vytváření formu pomocí GUI a né pomocí kódu.

 
Nahoru Odpovědět 19.5.2014 1:31
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.