Diskuze: Kvíz ve VB

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Kvíz ve VB American English version English version

Avatar
kuldaspunk
Člen
Avatar
kuldaspunk:

měl bych prosbu. Potřebuji ve VB vytvořit kvíz s cca 4mi otázkami, ale otázky se musí načíst z csv souboru.Kvíz mám, ale nevim co stim csv, přes tutoriály sem to nějak nepochopil a nefunguje mi to.Kdyby byl čas a mrknul se někdo na to, moc byste mi pomohli,stačil by aspoň nějaký základ. díky.

 
Odpovědět 19.2.2015 23:30
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kuldaspunk
Jan Vargovský:

Načítáš řádky ze souboru, vezmeš řádek, splitneš skrz nějaký separátor, vytvoříš z nich otázku.

 
Nahoru Odpovědět 19.2.2015 23:33
Avatar
kuldaspunk
Člen
Avatar
kuldaspunk:

Problém je vtom, že my dělali akorát v c++ konzolovky, tak teď vůbec nevim, jak to vsechno nacpat do radiobuttonu, groupboxu atd. Nevíte o nějakým příkladu ke stažení? Díky.

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2015 0:18
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kuldaspunk
Jan Vargovský:

První si načti otázky, pak ti můžeme pomoct s GUI.

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2015 0:49
Avatar
kuldaspunk
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
kuldaspunk:

Bohužel nedokážu ani to :(. Nevíte o nějakem příkladu na netu ? díky

 
Nahoru Odpovědět 4.3.2015 5:31
Avatar
vodslon
Člen
Avatar
Odpovídá na kuldaspunk
vodslon:

Ahoj, doufám, že je to co zhruba chceš, velmi jednoduchej příklad

var CSV = new StreamReader(@"Kde je umístěn CSV");
            while (!CSV.EndOfStream)
            {
                char[] separator = new char[]{ ';' };
                string JednaRadka = CSV.ReadLine();
                string[] poleRadku = JednaRadka.Split(separator);
                foreach (string s in poleRadku)
                {
                 // Controlka.ADD(s)

                }

            }

princip je načteš CSV While není konec tak čte řádky, ty pak rozdělíš podle znaku, který ti má v CSV oddělovat sloupce, to se uloží do pole a pak projdeš pole a dle libosti to nasypeš třeba do kontrolky

 
Nahoru Odpovědět 4.3.2015 10:04
Avatar
kuldaspunk
Člen
Avatar
kuldaspunk:

Ahoj, tak sem to udělal takhle zatim, ale nevim jestli to mam dobře, docela to funguje :D

Private Sub GroupBox1_Enter(By­Val sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles GroupBox1.Enter
Dim reader As New System.IO.Stre­amReader(CurDir() & "\" & "tut.txt")
Dim str1, str2, str3 As String
str1 = reader.ReadLine()
str2 = reader.ReadLine()
str3 = reader.ReadLine()
reader.Close()
TextBox1.Text = str1
RadioButton1.Text = str2
RadioButton2.Text = str3

 
Nahoru Odpovědět 5.3.2015 10:30
Avatar
kuldaspunk
Člen
Avatar
Odpovídá na kuldaspunk
kuldaspunk:

Pardon, ze jeste otravuju.Uz sem vyresil nacteni dat a jediny co mi chybi je vyhodnoceni. udelam button vyhodnoceni a potrebuju aby to rozpoznalo spravny odpovedi z toho souboru a napsalo znamku jako ve skole tady je kod, diky za radu :)

Imports System.IO

Public Class Form1

Public spravneodpovedi(0 To 2) As String

Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Nacti()

Button1.Text = "Vyhodnocení"

End Sub

Public Sub Nacti()

Dim soubor As String
Dim ktera_otazka = 1

soubor = "c:\dominik\do­minik.csv"

'Otevře soubor pro čtení
Using sr As New StreamReader(sou­bor)
Dim s As String
While Not sr.EndOfStream
'Rozdělení stringu podle středníků
s = sr.ReadLine()

Dim rozdeleno() As String = s.Split(";")

Dim otazka = rozdeleno(0)
Dim odp1 = rozdeleno(1)
Dim odp2 = rozdeleno(2)
Dim odp3 = rozdeleno(3)
Dim spravna = rozdeleno(4)

MsgBox(otazka + odp1 + odp2 + odp3)

Select Case ktera_otazka
Case 1 ' PRVNÍ OTÁZKA
GroupBox1.Text = otazka
RadioButton1.Text = odp1
RadioButton2.Text = odp2
RadioButton3.Text = odp3
spravneodpove­di(ktera_otaz­ka) = spravna
Case 2 ' DRUHA OTÁZKA
GroupBox2.Text = otazka
RadioButton4.Text = odp1
RadioButton5.Text = odp2
RadioButton6.Text = odp3
spravneodpove­di(ktera_otaz­ka) = spravna

End Select

ktera_otazka = ktera_otazka + 1

End While
End Using
End Sub

Private Sub Button1_Click(sen­der As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

End Sub

End Class

 
Nahoru Odpovědět 15.3.2015 9:09
Avatar
Odpovídá na kuldaspunk
Michal Štěpánek:

Pro vkládání "kódu" je tu tlačítko (druhé zprava). Kdo toto má luštit, když na tom není pořádně vidět, co k čemu patří?
A co se týče vyhodnocení, někde, nejlépe v tom souboru musíš mít "tu" odpověď mít označenou, jako správnou, aby program věděl, co má hodnotit.

Editováno 15.3.2015 9:43
Nahoru Odpovědět 15.3.2015 9:41
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.