Diskuze: Listbox zo súboru

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Listbox zo súboru American English version English version

Avatar
Lukáš Kvak
Člen
Avatar
Lukáš Kvak:

nazdar vytvoril som si určitý program ktorý obsahuje listbox:

a mám tam zapisovanie do súboru itemov toho listboxu:

Public Function Zapis()
        Dim objItem As Object
        Dim strAllItems As String

        For Each objItem In ListBox1.Items
            strAllItems &= CStr(objItem) + vbCrLf

        Next
        My.Computer.FileSystem.WriteAllText("test2.txt", strAllItems, True)
        FileClose()
    End Function

a naopak by som chcel aby z toho súboru zapisovalo itemy do listboxu

Public Function Vypis()
        Dim pocet As String = ListBox1.Items.Count.ToString()
        Dim pocet1 As String = pocet
        ListBox1.Items.Clear()
        Dim fileReader As System.IO.StreamReader
        fileReader = My.Computer.FileSystem.OpenTextFileReader("test2.txt")
        For i As Integer = 0 To pocet

            Dim stringReader As String
            stringReader = fileReader.ReadLine()
            ListBox1.Items.Add(stringReader)
        Next
        FileClose()
    End Function

pri tejto fukcii mi vypíše pri riadku: ListBox1.Item­s.Add(stringRe­ader) Value cannot be null
Neviete mi poradiť kde robím chybu ?
mám ešte ďalšie funkcie Add ktorá mi pridá item do listboxu a malo by to automaticky zapísať do toho súboru a tak isto aj Delete to by malo fungovať len sa k tomu nedostanem keďže to predtým skončí errorom ktorý som popísal vyššie

vopred ďakujem za všetky rady

 
Odpovědět 27. září 11:24
Avatar
Odpovídá na Lukáš Kvak
Garrom Orc Shaman:

Chyba znamená že stringReader se fovná null aneb. že v něm není uložena reference na instanci objektu stringReader...

Nahoru Odpovědět 27. září 13:01
We're orcs, maybe we are not always wise or beautiful, but we will always be strong, outnumbered and well armed
Avatar
Lukáš Kvak
Člen
Avatar
Odpovídá na Garrom Orc Shaman
Lukáš Kvak:

a vedel by si poradiť že kde robím chybu ?

 
Nahoru Odpovědět 27. září 16:14
Avatar
Odpovídá na Lukáš Kvak
Garrom Orc Shaman:

nevím to jistě ale řekl bych že tam nikde nemáš typ souboru do kterého to zapisuješ. .Net má pro jiné soubory jiné třídy k zápisu (dle možností daného souboru). myslím že by jsi si mohl pročíst zdejší návody na práci se soubory .... myslím že přečíst si tři první články bude bohatě stačit (první dva jsou úvod a ten třetí popisuje zápis do .txt)

Nahoru Odpovědět 27. září 16:21
We're orcs, maybe we are not always wise or beautiful, but we will always be strong, outnumbered and well armed
Avatar
Lukáš Kvak
Člen
Avatar
Odpovídá na Garrom Orc Shaman
Lukáš Kvak:

ďakujem, link pomohol
no mám ešte jeden problém síce nie ohľadom prácou so súbormi ale potrebujem tento prgoram pouťívať aj na iných pc/ntb. no keď súbor *******.exe z priečinka Projects**********­\bin\Debug skopírujem na plochu tak mi ho nespustí resp. súbor musí byť stále v danom priečinku
robil som už viac VB app a nikdy mi to nerobilo, môže byť že táto app sa skladá z viacerých súborov tak musím kopírovať všetky(mám na mysli viac windows Form súborov+ 1 textový)?

 
Nahoru Odpovědět 28. září 12:32
Avatar
Odpovídá na Lukáš Kvak
Michal Štěpánek:

Musíš zkopírovat obsah složky ...\bin\release, jen pozor na architekturu, jestli chceš program spouštět na 64bit PC, měl bys ho kompilovat pro "x86"

Nahoru Odpovědět 28. září 14:11
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
HONZ4
Člen
Avatar
Odpovídá na Lukáš Kvak
HONZ4:

někdy při se sestavení aplikace vytvoří v cílové složce i .dll soubory, ty musíš přikládat do složky k aplikaci.

Editováno 28. září 19:46
 
Nahoru Odpovědět  -1 28. září 19:46
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
ostrozan:

Já teda vždycky dělám instalačku (publish), protože ta nevyžaduje nainstalovaný framework - počítač ho třeba buď vůbec nemá, nebo má nižší verzi - i když v projektu se samozřejmě dá nastavit pro kterou verzi je aplikace určena.
A pak máš jistotu, že tam je všechno, co je k chodu aplikace potřeba.

 
Nahoru Odpovědět 28. září 21:40
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na HONZ4
ostrozan:

Omluva za mínus - bylo to nechtěně - po kolikáté už - ten "palec dolů" je prostě přesně v místě, kde prstem roluju stránku (na mobilu)

 
Nahoru Odpovědět 28. září 21:46
Avatar
Lukáš Kvak
Člen
Avatar
Lukáš Kvak:

ďakujem za odpovede a pomoc, spravil som to tou inštaláciou

 
Nahoru Odpovědět 28. září 22:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.