Diskuze: Login form problém

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Login form problém American English version English version

Avatar
stanislaavk
Člen
Avatar
stanislaavk:

Zdravím vás, snažím sa podľa jedného návodu vytvoriť prihlasovací formulár. Vytvoril som si databázu a v nej tabuľku uzivatelia, ktorá obsahuje riadky uzivatel a heslo. Pripojenie k databáze funguje. Problém je, že aj po zadaní správneho mena a hesla mi to nefunguje.

Prikladám zdrojový kod :

private void butPrihlasit_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           MySqlConnection con = new MySqlConnection(@"Server=localhost;Database=sys;Uid=stano;Pwd=stano;");
           con.Open();
           MySqlDataAdapter sda = new MySqlDataAdapter("Select Count(*) From uzivatelia where uzivatel=' " + textboxMeno.Text + " ' and heslo= ' " + textboxHeslo.Text + " ' ", con);
           DataTable dt = new DataTable();
           sda.Fill(dt);

           if (dt.Rows[0][0].ToString() == "1")
               {
                   this.Hide();
                   Prostredie prostredie = new Prostredie();
                   prostredie.Show();
               }
               else
               {
                   MessageBox.Show("Zadali ste zle meno alebo heslo. Skuste to znova");
                   textboxMeno.Text = "";
                   textboxHeslo.Text = "";
               }
       }

ďakujem za akékoľvek rady, a ospravedlňujem sa za tento, možno banálny problém.

 
Odpovědět 29. února 15:12
Avatar
Michal Štěpánek:

Používej parametry v dotazech, jinak ti tu DB někdo rozebere "do šroubku"...
co je

dt.Rows[0][0]

?
Proč kvůli přihlášení používáš DataAdapter a DataTable?

Nahoru Odpovědět 29. února 15:29
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
stanislaavk
Člen
Avatar
stanislaavk:

Robil som to podľa nejakého YouTube návodu, a tam to robili práve takto.

 
Nahoru Odpovědět 29. února 15:33
Avatar
Odpovídá na stanislaavk
Michal Štěpánek:

Podívej se na místní tutoriály (ohledně připojení k databázi) a zjistíš, co by se mohlo stát když si do textboxMeno dáš toto

; DROP TABLE uzivatelia --

a nemáš uživatele...
Koukni se na zdejší tutoriály, tam je to přihlašování pěkně vysvětlené...

Editováno 29. února 15:44
Nahoru Odpovědět 29. února 15:43
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Marian Benčat:

"Robil som to podľa nejakého YouTube návodu, a tam to robili práve takto." nechci být zlý, ale prosím,.. zkus raději php.

 
Nahoru Odpovědět 15. března 1:10
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.