Avatar
Majkel
Člen
Avatar
Majkel:

Ahoj, měl bych dotaz k vytváření log souboru. Pokud mám aplikaci, která např. kopíruje někam nějaký soubor, nebo vytváří nějaké údaje v registru apod. Jakým způsobem se provádí zápis logu do souboru?

Stačí jen vytvořit metodu se StreamWriter a do ní si pak posílat zápisy. Např.:

regkey = Registry.CurrentUser.CreateSubKey(cesta);
key.SetValue(hodnota);
metodaprologovani.zapislogu("Klíč vyvořen")

Nebo se používá nějaký sofistikovanější způsob. Díky za rady :-)

Editováno 7.11.2014 13:13
 
Odpovědět 7.11.2014 13:13
Avatar
Odpovídá na Majkel
Martin Bednář (xbedm01):

Pro zápis do registru nemusíš vytvářet StreamWriter, pro zápis do souboru ano. Pro takové soubory jako konfigurační soubory nebo logy se doporučuje ukládat je do %appdata%.

Nahoru Odpovědět 12.11.2014 17:00
I bez motta se dá žít
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na Majkel
Honza:

Ahoj, já logování většinou řeším tak, že si vytvořím sigleton třídu (http://cs.wikipedia.org/wiki/Singleton) a do ní přidám metodu "WriteLog" (metoda je udělaná tak aby byla thread safe).
Metoda WriteLog má jeden povinný parametr typu string a to je text logu. Pokud metodu zavolám, sama si před mnou zaslaný text vloží datum a čas zápisu a záznam přidá někam do texťáku (stejně tak to můžeš ukládat do databáze, na web, nechat si poslat na mail nebo s tím udělat cokoli jiného).

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 8:17
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Odpovídá na Majkel
Nikola Sterziková (PaNika):

Já používám na logování log4Net knihovnu. Umí spousty věcí, jako zapisování do souboru (soubory roluje dokola podle například velikosti a počtu), do databáze, mailem... . Můžeš zadat level logování (debug, info, error, fatal) a při ladění logovat vše a v ostré jen třeba error a fatal, jak si to nastavíš.
Je pěkně propracovaná...
http://logging.apache.org/log4net/
http://www.codeproject.com/…net-Tutorial

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 14.11.2014 10:08
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.