Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Ahoj kluci, tento týden budeme v pravidelné minisoutěži o placku a samolepky pracovat s technologiemi AJAX a ASP.NET. Je již na vás, zda k řešení úlohy použijete ASP.NET Web Forms nebo ASP.NET MVC. Jelikož se jedná o AJAX, můžete za řešení získat i placku Machr na JavaScript.

Vytvořte jednoduchou diskuzi s nějakým formulářem, pomocí kterého se do ní budou přidávat nové zprávy. Stačí, když bude celá aplikace fungovat jen jako jedno velké diskuzní vlákno. Zprávy ukládejte do databáze, uživatele za vás spravuje již Identity. Tabulku se zprávami přidejte do databáze co vygeneruje Visual Studio, nezakládejte si svoji.

Do vaší aplikace začleňte technologii AJAX a to tak, že zobrazí tooltip s počtem zpráv daného uživatele po najetí na jeho přezdívku. O AJAXu jsem psal zde: http://www.itnetwork.cz/…utorial-ajax. Když budete brzy hotoví, můžete si pohrát se stránkováním zpráv v diskuzi, stačí ho jen nastavit.

Čas si dejme jako vždy do pondělí 17.3. do 10:00. Kompletní pravidla soutěží jsou zde: http://www.itnetwork.cz/…outezi-machr

Odpovědět  +2 12.3.2014 10:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Ondřej Štorc:

Supr že je ASP.NET, jenom se chci zeptat jak má tu databázi vygenerovat VS?

Nahoru Odpovědět 12.3.2014 10:58
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
kashpi
Redaktor
Avatar
kashpi:

Že by výzva abych se naučil ASP.NET? :) toto vypadá lákavě :)

 
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 12:54
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
David Čápka:

Když si vytvoříš ten jejich projekt, tak už má v sobě databázi s uživateli a jejich rolemi. Stačí přejít do Server/Database exploreru (to okno přejmenovali a pořád nevím který název je ten správný) a připojit se přes defaultní connectionstring.

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 9:27
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Ľuboš Čurgó
Redaktor
Avatar
Ľuboš Čurgó:

Super zadanie, urcite sa zucastnim :)

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 11:04
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Nikola Sterziková (PaNika):

Vadilo by hodně, kdybych si udělala vlastní databázi (tedy db projekt)?

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 14:08
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Ondrca:

Ahoj, možná bych to zkusil,ale neví někdo proč se mi nevyřvoří idnetity?

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 15:11
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 14.3.2014 9:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondrca
David Čápka:

Musí se ti vytvořit, je to šablona, možná zakládáš prázdný projekt.

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 9:58
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Ondrca:

Zakládal jsem prázdný projekt, protože v tamtom jak je v tutorialu jsem se moc nevyznal :(

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 14:14
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michael Olšavský:

Na poslední chvíli jsem se o to pokusil, ale nakonec nestíhám. Nicméně projekt snad dodělám a dám ho k dispozici, jelikož tu nevidím žádné jiné řešení :) Ale třeba se něco objeví.

 
Nahoru Odpovědět 16.3.2014 22:18
Avatar
Nahoru Odpovědět 16.3.2014 22:46
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

Doprcic, ja si nevsim ze je soutez :( ;(

Nahoru Odpovědět 16.3.2014 23:44
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Nikola Sterziková (PaNika):

No, já jsem to tentokrát nějak nestihla tedy celé. Funguje načítání zpráv, stránkování, ale nepodařilo se mi rozchodit jquery, které načítá ten počet příspěvků :-( Tedy nedaří se mi dostat do proměnné výsledek volání Ajaxu.
Tak ani nevím, jestli to sem přiložit...
No, tak aspoň kvůli tomu stránkování...
http://leteckaposta.cz/913983845

 
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 0:37
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Koukám, že AJAX vás moc nechytl :) Zaznamenal jsem jen řešení od Ondry a PaNika. U Ondry se mi po odeslání zprávy neobnovila stránka a tooltip mi vždy ukazoval hodnotu 1 (ačkoli jsem odeslal celkem 3 zprávy).

Řešení Nikoly se mi nepodařilo spustit kvůli absenci SQL Serveru na VS 2013 (MS tam nově dává local DB a klasický SQL Server mi vyhodil po instalaci BSOD). Již jsem ti psal do zprávy, jestli to můžeš někam nahodit, abych to viděl za běhu :) Z toho kódu vidím, že máš tendence psát si všechno sama, což když používáš framework není úplně ideální návyk :) Místo klasické table jsi mohla použít nějakou data kontrolku, stránkování za tebe udělá ASP.NET samo. Zbytečně se věnuješ věcem, které jsou již hotové, což je přeci ztráta tvého času :)

Do příštího machra dám něco oddychovějšího.

Nahoru Odpovědět 17.3.2014 14:31
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Ondřej Štorc:

To je divne me to funguje, jen vzdy musim potom obnovit stranku...

Nahoru Odpovědět 17.3.2014 14:42
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
David Čápka:

Opravdu se mi u každé zprávy ukazuje jen jednička v tooltipu.

Nahoru Odpovědět 17.3.2014 14:46
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Nikola Sterziková (PaNika):

No, co se týká stránkování, tak ASP.NET dělá stránkování, (například v GridView) to vím, ale způsobem: natáhnu všechna data, zjistím si stránku a zobrazím jen záznamy na odpovídající stránce a zbytek zahodím. To je značně neefektivní a při hodně datech nepoužitelné. Proto to stránkování na straně SQL Serveru...

 
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 21:18
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Ondřej Štorc:

Sice je trochu pozdě ale chtěl bych se zeptat proč nefunguje jQuery v master page?

Nahoru Odpovědět 17.3.2014 21:53
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.