Soutěž: Machr na C# .NET - Prezentace

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Machr na C# .NET - Prezentace American English version English version

Soutěž již skončila

Zadání

Tentokrát bude vaším úkolem vytvořit jednoduchou aplikaci na tvorbu prezentací. Aplikace bude muset umožňovat vytvářet a přehrávat prezentace složené ze snímků, na které půjde umisťovat minimálně:

  • text - půjde nastavit barva, font (typ písma), tučné písmo, kurzíva, oblast ve které text bude (a bude se podle ní zalamovat)
  • obrázky - s nastavitelnou velikostí
  • půjde měnit pozadí snímku - barva a barevný přechod (horizontální, vertikální)

Samozřejmě nezapomeňte na ukládání / načítání - doporučuji ukládat jako zazipovanou složku se změněnou příponou.

Nebojte se toho, z grafického hlediska jsou povinné body dosti jednoduché (stačí trochu Googlit), hodnotit budu hlavně kód a funkčnost a uživatelského rozhraní.

Výhra

Vítěz dostane placku Machr a ocenění do portfolia.

Výhra

Výsledky

Jméno bodů Řešení ( Stáhnout vše )
D0ll0k 30 Stáhnout řešení
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Zdeněk Pavlátka:

V této soutěži budeme tvořit software na tvoření prezentací :P

Soutěž končí 28. listopadu 12:00, tak se nezapomeň zapojit! :)

Editováno 18.11.2015 9:24
Odpovědět  +2 18.11.2015 9:21
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Jan Poláček (johny881):

Chápu správně, že to má být vlastně takovej MS MiniPoint? Zajímavé by bylo něco takového udělat bez GUI a nebo ne jako klikačku ale použít třeba značkovací jazyk, to jsou výmysly :-D

Nahoru Odpovědět 18.11.2015 17:14
Instrukce na adrese 0x77104f29 odkazovala na adresu paměti 0x00000014. S pamětí nelze provést operaci: written.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Poláček (johny881)
Zdeněk Pavlátka:

Ano chápeš to správně (pokud jsem já správně pochopil tvůj komentář :P )

Nahoru Odpovědět 18.11.2015 17:47
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Štefan Pružinský:

Ahoj, môžme to vytvoriť aj ako Windows 10 (UWP) aplikáciu?

Nahoru Odpovědět 19.11.2015 20:42
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Štefan Pružinský
Zdeněk Pavlátka:

To bych já dost těžko hodnotil... nemám Win 10

Nahoru Odpovědět 19.11.2015 20:59
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Štefan Pružinský:

Aha...čiže, ak tomu správne chápem jedine WPF || WinForms. Inak, musím pochváliť perfektný nápad. :) Ak to v škole pôjde ok, tak sa skúsim zapojiť. :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.11.2015 21:03
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
D0ll0k
Člen
Avatar
D0ll0k:

Mno. nemám všechno a kód taky není moc přehledný, ale tak když jsem se s tím dělal, tak to aspoň odevzdám.

Nahoru Odpovědět 29.11.2015 12:05
Ten, co se snaží "programovat"
Avatar
Odpovídá na D0ll0k
Libor Šimo (libcosenior):

Neviem sice ako to mas napisane, ale ak by si tu aplikaciu vysperkoval, mohla by to byt zaujimava komercna app. Verim, ze by o nu mohol by dost velky zaujem, pretoze prezentacii sa robi velmi vela na roznych urovniach. Vacsinou si ich ale robia v powerpointe a to je asi trochu zlozitejsie ako by mohla byt voja klikacka.;-)

Nahoru Odpovědět  +1 29.11.2015 12:41
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Zdeněk Pavlátka:

Díky všem za účast, zde jsou výsledky:

D0ll0k - 25 bodů
Škoda, že to není dokončené, vypadá to moc dobře.

UI: 10 bodů
Co se týče uživatelské části, text funguje dobře, obrázky také (jen nejdou nijak měnit kromě posouvání), pozadí sice vypadá dobře, ale při jeho úpravě by asi nemělo být možno hýbat s krajními barvami (při pohnutí s nimi aplikace spadne). Jinak toho v uživatelském rozhraní moc dokončeného není.

Kód: 15 bodů
Kód není špatný, ale není vůbec odladěný - shodit aplikaci je až moc snadné...

Tentokrát placku nikdo nezískává, snad někdy příště.

Editováno 29.11.2015 13:59
Nahoru Odpovědět  +1 29.11.2015 13:58
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
D0ll0k
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
D0ll0k:

To s těmi krajními barvami jsem měl ošetřené. Já jsem totiž narazil na problém, že po smazání krajní barvy mi to spadlo, a tak jsem si s tím hrál a na 81. a 92 řádku ve třídě VlastnostiSnimek jsem změnil druhý parametr na: 1, ale má to být na: 2.

Editováno 29.11.2015 20:15
Nahoru Odpovědět 29.11.2015 20:15
Ten, co se snaží "programovat"
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.