Avatar
D0ll0k
Člen
Avatar
D0ll0k:

Ahojte :). Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví jak pomocí Graphics malovat, aniž bych musel volat Paint nebo overridovat OnPaint. Chci totiž vykreslit pár obrázků a pak s jedním pohybovat. Zkoušel jsem to udělat přes pictureboxy, ale před a za pohybujícím pictureboxem vznikaly divné čáry.

Odpovědět 11.12.2015 20:17
Ten, co se snaží "programovat"
Avatar
Odpovídá na D0ll0k
Michael Škrášek:
Graphics gr = picturebox.CreateGraphics();

a nemusíš to volat na metodě Paint() :)

Nahoru Odpovědět 11.12.2015 20:27
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
D0ll0k
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Škrášek
D0ll0k:

To jsem taky zkoušel, jenže se mi nic nevykreslilo

Nahoru Odpovědět 11.12.2015 20:32
Ten, co se snaží "programovat"
Avatar
Odpovídá na D0ll0k
Michael Škrášek:

Záleží kdy si to zkoušel, když to použiješ v např. form load, nebude to fungovat protože metoda paint ještě nebyla poprvé zavoláná. Použil jsi to po kliknutí na picturebox, nebo kde?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 11.12.2015 20:35
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
D0ll0k
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Škrášek
D0ll0k:

Aha! Tak tady je ta chyba. Já jsem to zkoušel volat v kontruktoru a v load, proto mi to nefungovalo. Teď to mám po zmáčknutí tlačítka a už to běží jak má. Díky

Nahoru Odpovědět  +1 11.12.2015 20:46
Ten, co se snaží "programovat"
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.