Diskuze: Matematické odstranění kolem čárky

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Matematické odstranění kolem čárky American English version English version

Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:

Zrovna jsem zkoušel ve win formech dělat music player spouštěný přes windows media player(ten vidět nebude), ale nemohl jsem najít funkci winMediaPlayeru která by vracela čas uběhnutý od začátku písničky(našel jsem je celkový čas písničky) tak mě napadlo udělat to přes timer který se spustí jednou za vteřinu, ale celkový čas písničky potřebuju zformátovat do dvou proměnných

int mins; //minuty
int secs; //vteřiny

ale nemůžu přijít na matematickou funkci která by odstranila čísla před nebo za desetinou čárkou. Nevíte někdo jak se to dá udělat?

Odpovědět 13.9.2012 13:21
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Jančík [sczdavos]:

Je tam IndexOf() to ti vrati index kde je zadany retezec. A ty das Remove(IndexOf("­."));
Mozna se zkus mrknout na msdn do dokumentace urcite tam bude neco jak ziskat tyto data.
Split() ti splitne dle znaku do pole. Nevim co presne mas. Vyber co je pro tebe lepsi.

Editováno 13.9.2012 13:40
Nahoru Odpovědět 13.9.2012 13:38
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:

Nestačil by TimeSpan?

Nahoru Odpovědět 13.9.2012 13:44
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:

Už jsem přišel na to že jsem to udělal příliš složitě a stačilo aby tam místo jedné proměnné byly dvě a pokud vteřiny přesáhly 59 přičetla se minuta a vteřiny se vynulovaly

Nahoru Odpovědět  +1 13.9.2012 13:49
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:

Ja bych to resil pres 2 TimeSpany a Timerem bych kazdou sec vypisoval jejich rozdil :) Jednoduche a velmi presne :)

Nahoru Odpovědět 13.9.2012 13:52
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Stačí ti jeden TimeSpan, ten lze zformátovat tak, aby se ti vypsal jako 2 hodnoty.

Nahoru Odpovědět  +1 13.9.2012 13:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Mediel:

To jsem nevedel, muzes mi sem hodit priklad? :) Dekuji

Nahoru Odpovědět 13.9.2012 14:00
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mediel
David Čápka:

No prostě bude přičítat do spanu čas tím timerem, je tam Add co bere jako parametr další timespan, tedy v timeru po sekundách bude mít:

span = span.Add(new TimeSpan.FromSeconds(1));

TimeSpan má také na sobě vlastnosti jako Minutes a Seconds. Vypíše ho pak asi nějak takto:

String.Format("{0}:{1}", span.Minutes, span.Seconds);

Nevím jestli jsou všechny ty parametry OK, ale to určitě odladíte. Jinak mi připadá divné, že by ten player na tohle něco neměl.

Nahoru Odpovědět  +1 13.9.2012 14:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:

ten player jsem zakládal jen s tím že jsem zjistil jak přehrát mp3, takže neměl

Nahoru Odpovědět 13.9.2012 15:42
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.