Diskuze: mi to hází nějakoui chybu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) mi to hází nějakoui chybu American English version English version

Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Mám tento kód :

int sekundy;
                sekundy = date.Second;
                if (sekundy = 1)
                    Console.WriteLine("Ahoj");
                else
                    if
                        (sekundy = 2)
                        Console.WriteLine("Nazdar");

a hází mi to tuto chybu

Error 1 Cannot implicitly convert type 'int' to 'bool' G:\BirdSoft\Ga­mes\brepta\Brep­ta C#\Brepta\Brep­ta\Brepta.cs 95 21 Brepta

Error 2 Cannot implicitly convert type 'int' to 'bool' G:\BirdSoft\Ga­mes\brepta\Brep­ta C#\Brepta\Brep­ta\Brepta.cs 99 26 Brepta

 
Odpovědět 26.5.2012 14:36
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

Pro porovnání musíš používat operátor ==. Používáš =, což je přiřazení.

Nahoru Odpovědět 26.5.2012 14:38
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:

Ajo,ale když sem to zkoušel poprve tak to nejelo.. teď už to jede

 
Nahoru Odpovědět 26.5.2012 14:39
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Další dotaz

case "Řekni vtip !":
                int sekundy;
                sekundy = date.Second;
                Console.WriteLine("sekund" + sekundy);
                if (sekundy == 1)
                    Console.WriteLine("Pepo, máte lžíci na boty?\n Ne, my boty nejíme.");
                else
                    if
                        (sekundy == 2)
                        Console.WriteLine("Tati, ptá se syn, proč mají v bance zamřížovaná okna?\n Aby si páni ředitelé pomalu zvykali na mříže.");
                    else
                        if (sekundy == 3)
                            Console.WriteLine("Na ruské atomové ponorce:\nKdo včera utíral prach na odpalovací desce? \n Já!\n Tak si vezměte gumu a vygumujte Anglii z mapy světa.");
                        else
                            if (sekundy == 4)
                                Console.WriteLine();
break;

A když zadám Řekni vtip ! znovu tak se ukáže ten samej - ta proměnná se neobnoví,proč ?

 
Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:02
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Daniel Vítek:

btw. to

Console.WriteLine("sekund" + sekundy);

tam mám jen pro ověření..

 
Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:03
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Daniel Vítek:

Samozřejmě to mám až do 60-ti sekund ale to sem nechtěl dávat sem :´D

 
Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:05
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

Příště prosím založ nové vlákno a zvol výstižněší název, než jen "mi to hází nějakoui chybu".

K tvému problému: Předpokládám, že se snažíš zobrazit náhodný vtip. K výběru náhodného čísla slouží objekt Random, zrovna se chystám ho uvést v dalším tutoriálu.

Pokud datum neobnovuješ v každém behu cyklu, nemůžeš se divit, že je tam stále to samé, jakmile ho jednou uložíš do proměnné, už se samo neobnovuje.

Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:

No a když mám case a pod tím sekund = date.Seconds ?

 
Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:07
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

A ty vtipy bych dal určitě alespoň do pole a náhodně vybíral index, tohle je hrozně velká konstrukce.

Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:07
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

OK a to random,tam je použití jaké ?

 
Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:07
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

To je jedno, záleží na tom, co je v tom date, pokud ho stále neobnovuješ tím date = DateTime.Now() tak je tam pořád ta samá hodnota, jak jsem řekl, v té proměnné ti nejde čas, čas tam stojí.

Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 26.5.2012 15:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.