Diskuze: MySQL - periodické čtení z databáze

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) MySQL - periodické čtení z databáze American English version English version

Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
dave.bubenik:

Čau,
potřeboval bych poradit ohledně způsobu, jak získávat data z databáze periodicky (každou sekundu) bez toho aby se okno programu zasekávalo. Čtení nyní dělám přes timer každých 1000ms, ale při každém "ťiku" se program trošku zasekne.

Poradíte jak na to?

 
Odpovědět 24.3.2015 8:24
Avatar
Odpovídá na dave.bubenik
sadlomaslox25:

Pouzij jiny timer/vlakno ktere nebezi na UI. Data pak synchronizuj pres Invoke.

http://www.codeproject.com/…A-Comparison

 
Nahoru Odpovědět  +1 24.3.2015 8:41
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
dave.bubenik:

Tak se mi povedlo udělat ten asynchronní timer, ale teď nevím jak dostat proměnný zpět do vlákna UI.

private static System.Threading.Timer timer;
        private static void Main()
        {
            timer = new System.Threading.Timer(_ => OnCallBack(), null, 1000, Timeout.Infinite);
            Console.ReadLine();
        }

        private static void OnCallBack()
        {
            timer.Dispose();
            label7.Text = "Něco co se mění každý tick";
            timer = new System.Threading.Timer(_ => OnCallBack(), null, 1000, Timeout.Infinite);
        }
 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 9:08
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na dave.bubenik
Honza:

Mohl bys použít BackgroundWorker, tem má synchronizaci s hlavním vláknem vyřešenou. Ve chvíli kdy ti doběhne dotaz do databáze, tak jeho výsledek nastavíš jako result backgroundworkeru a v eventu který se vyhodí ve chvíli kd backgroundWorker skončí si ten result vezmeš (to už jsi v hlavním vlákně).

Nevím jestli to je úplně pěkné řešení, ale ten backgroundworker můžeš spouštět timerem z hlavního vlákna, jen předtím vždycky musíš zkontrolovat zda předchozí operace už doběhla (isRunning = False)

Nahoru Odpovědět 24.3.2015 9:40
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
dave.bubenik:

Tak to chápu ještě míň než ten async timer :D

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 9:45
Avatar
vodslon
Člen
Avatar
Odpovídá na dave.bubenik
vodslon:

Ahoj,

Já na to používám metodu BeginInvoke, ale funguje jenom ve WF, we WPF to píšu Dispatcher.Be­ginInvoke ....

Snad je to tak správně, ale určitě to funguje.

public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        TimerCallback callback;
        System.Threading.Timer stateTimer = null;


        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            callback = new TimerCallback(Tick);
            stateTimer = new System.Threading.Timer(callback, null, 0, 1000);
        }

        private void Tick(object state)
        {

            textBox1.BeginInvoke(new Action(() => { textBox1.Text += "Tick" + Environment.NewLine; }));
        }
    }
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 24.3.2015 9:55
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
Odpovídá na vodslon
dave.bubenik:

Tak jsem to zkusil udělat podle tvého kódu a zdá se že by to mělo fungovat. Jenom mi to z neznámého důvodu vrací, že Nemůžu začít nové připojení do databáze pokud jsem se minule neodpojil, i když jsem se nikdy předtím nepřipojil...

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 10:15
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
Odpovídá na vodslon
dave.bubenik:

Chová se to velice zajímavě... udělá to první jeden nebo dva cykly a pak napíše, že připojení k MySQL už bylo vytvořeno.

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 10:28
Avatar
vodslon
Člen
Avatar
Odpovídá na dave.bubenik
vodslon:

No musíš tam mít někde SqlConnection­.Open(), pak by si to měl vždy po vykonání příkazu zavřít pomocí Close() i když ty vlastně ani nemusíš, budeš ít jednou vytvořené připojení a potom tu tabulku každou vteřinu přečteč a porovnáš změny, to by mělo asi fungovat, i když správně by si měl dělat SqlDependency, které umí zachytávat udalost změny databaze, takže Tobě ten program zareaguje pouze když se v SQLku něco změní, ale u toho si zase nejsem vůbec jistej, jeslti to umí MySql

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 10:48
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
dave.bubenik:

Open a Close tam právě mám :D Ale vypadá to, že než se stačí zavřít tak cyklus jede znova

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 11:07
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
dave.bubenik:

Tak to bohužel nefunguje... :( Zde přidávám kód, jetli by někoho napadlo co s tím může být

https://www.dropbox.com/…r-Server.rar?dl=0

Editováno 24.3.2015 12:30
 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 12:28
Avatar
Odpovídá na dave.bubenik
Michal Štěpánek:

Jestli je ten dotaz skutečně do MySql, tak bych se ani nedivil, kdyby trval déle, než jednu sekundu, tudíž se nový dotaz spustí dříve, než se stihne uzavřít to první spojení. Myslím, že by bylo lepší použít klasickou MSSQL...

Nahoru Odpovědět 24.3.2015 13:14
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
dave.bubenik:

To mozna ano, ale mam v zadani pouziti MySQL.
Dotaz netrva dele. Uz jsem zkousel zvetsit periodu.
Problem bude nekde v tom, ze se zrejmne asynchronne spusti timer 2x

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 13:39
Avatar
dave.bubenik
Člen
Avatar
dave.bubenik:

Tak problém vyřešen. Poradil jsem se s profesorem. Problém jsme vyřešili vytvořením jednoho připojení a jednoho odpojení. Tím pádem se už při každém query mysql nepřipojuje a neodpojuje.

vodslon vyřešil můj prvotní problém. Díky

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2015 15:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.