Diskuze: Načtení dat z databáze do List<string>

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Načtení dat z databáze do List<string> American English version English version

Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Zdravím. Můžete mi poradit jak načíst data z databáze do List<string>? Vyzkoušel jsem toho dost, ale vždy mi to vypíše jen poslední řádek z databáze. Díky za rady.

 
Odpovědět 20.2.2015 15:41
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Jan Vargovský:

Co třeba nám říct nějaké další informace? Databází je plno a technologií jak ty data načíst ještě více.

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2015 15:59
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Maros2470
rwn:

Hoď sem jak to zatím máš, že ti to zapisuje poslední řádek jen. ;)

Nahoru Odpovědět 20.2.2015 16:00
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na rwn
Maros2470:

Jedná se o LokalDatabazi v C# ve WPF aplikaci. zatím mám toto:

Cn.Open();
            var com = new SqlCommand(@"SELECT UserName FROM Login ", Cn);
            var dr = com.ExecuteReader();


            while (dr.Read())
            {
                stringCollection = new List<string> {
                    dr["UserName"].ToString()
                };

            }
Editováno 20.2.2015 16:34
 
Nahoru Odpovědět 20.2.2015 16:33
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Maros2470
rwn:

Chyba je v tom, že si vytváříš v tom tvém cyklu while pořád novej list (přes new..), přidávat do listu se dělá přes vlastnost .Add()

while (dr.Read())
{
    stringCollection.Add(dr["UserName"].ToString());
}
Editováno 20.2.2015 16:43
Nahoru Odpovědět  +1 20.2.2015 16:41
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na rwn
Maros2470:

Díky. Už je mi to jasné.

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2015 16:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.