Avatar
loobka
Člen
Avatar
loobka:

Ako naplnim pole lubovoľným počtom čisiel a zadavanie ukončím stlačením šubovoľného klávesu

 
Odpovědět 29.12.2014 16:43
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na loobka
Adam Ježek:

Nějak tě nechápu.. Chceš mít konzolovou aplikaci, do které budeš zadávat čísla, která se budou ukládat do pole a pokud zadáš něco co neni číslo, tak se zadávání ukončí a kód přejde do další části?

Nahoru Odpovědět 29.12.2014 19:38
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Žůrek (misaz):

v C# je nejjednoduší vkládat čísla do kolekce a tu pak převést na pole. Samotné načítání dokud, řeším nekonečným cyklem, který breaknu, ale asi to lze řešit jinak, lépe.

List<int> numbers = new List<int>();
while (true) {
        Console.Write("Zadej číslo: ");
        try {
                numbers.Add(int.Parse(Console.ReadLine()));
        } catch (Exception e) {
                break;
        }
}
int[] pole = numbers.ToArray();

Console.WriteLine();
Console.WriteLine(string.Join(", ", pole));
Console.ReadKey();
Nahoru Odpovědět 29.12.2014 20:09
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
loobka:

Ukončiť to pojde napríklad stlačením klávesu K

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2014 22:18
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
loobka:

Nechce mi vypisať zotriedene pole, kde robím chybu? Prosííím poradte mi
List<int> numbers = new List<int>();
int = i;
int=numbers;
do
{
Console.Write­Line("Zadaj cisla (k-koniec:");
numbers=Conver­t.ToInt32(Con­sole.ReadLine());
for (i=0; i<(pole.Length); i++)
while(numbers !="K")

}

int[] pole = numbers.ToArray();

Console.Write­Line("Pole pred zotriedenim:");
vypis_pole(pole);

} public static void selectSort(in­t[]pole)
{
int pomocna, min;
for (int i=0; i<(pole.Length-1); i++)
{
min = pole.Length-1;
for (int j=i;j<(pole.Length-1);j++)
{
if
min=j;
}
pomocna=pole[min];
pole[min]=pole[i];
pole[i]=pomocna;
}
Console.Write­Line("Pole po zotriedeni")
vypis_pole(pole);
Console.ReadLine();
{
public static void vypis_pole(int[] pole)
{
for (int i=0; i<pole.Length; i++)
{
Console.Write­Line("{0},",po­le[i]);
}

}

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2014 23:09
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
loobka:

Nechce mi vypisať zotriedene pole, kde robím chybu? Prosííím poradte mi
List<int> numbers = new List<int>();
int = i;
int=numbers;
do
{
Console.Write­Line("Zadaj cisla (k-koniec:");
numbers=Conver­t.ToInt32(Con­sole.ReadLine());
for (i=0; i<(pole.Length); i++)
while(numbers !="K")

}

int[] pole = numbers.ToArray();

Console.Write­Line("Pole pred zotriedenim:");
vypis_pole(pole);

} public static void selectSort(in­t[]pole)
{
int pomocna, min;
for (int i=0; i<(pole.Length-1); i++)
{
min = pole.Length-1;
for (int j=i;j<(pole.Length-1);j++)
{
if
min=j;
}
pomocna=pole[min];
pole[min]=pole[i];
pole[i]=pomocna;
}
Console.Write­Line("Pole po zotriedeni")
vypis_pole(pole);
Console.ReadLine();
{
public static void vypis_pole(int[] pole)
{
for (int i=0; i<pole.Length; i++)
{
Console.Write­Line("{0},",po­le[i]);
}

}

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2014 23:12
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na loobka
Jan Vargovský:

Vždyť to nemůžeš ani zkompilovat. Btw, pro kódy tu je speciální tag.

 
Nahoru Odpovědět  +3 29.12.2014 23:28
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na loobka
rwn:

Nějak jsem na to rychle mrknul a pleteš tam páté přes deváté.. například do listu nemúžeš hodnoty přirazovat, ale přidávat přes vlastnost .add(), tím že hned provádíš convert to není moc dobrý, protože když někdo zadá ono "k", tak ti to spadne, protože to nejde převést na int. Deklarace proměnných je taky úplně špatně.. nejde psát int = i;, ale musí to být int i; obecně to děláš všechno moc složitě.. moc se mě to dál ani číst nechce, myslím, že sis ukrojil velké sousto, počínaje vložením kódu na fóru a samotným kódem konče :)

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 3:14
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.