Diskuze: Neustale vkladani cisel do pole

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Neustale vkladani cisel do pole American English version English version

Avatar
nika3
Člen
Avatar
nika3:

Ahojte decka

Chtela bych se zeptat jak bych mela asi naprogramovat ve visual basicu postupne zjistovani spravne kombinace. Myslim napriklad : Mam pole 3x3 a chci zjistit jaky cisla musi byt v polich aby neco.. treba soucet vsech cisel bylo treba 20 a nasobek druhe linie 3..je ale jedno ted co to ma splnovat..jde mi jen o to tak neustale dosazovat ruzne moznosti cisel..
Doufam ze chapete muj dotazek

Diky moc

 
Odpovědět 9.4.2014 23:38
Avatar
Odpovídá na nika3
Luboš Běhounek (Satik):

Ahoj mamko, takhle je to zadání dost obecný.
Buďto můžeš zkoušet dosazovat různý čísla a testovat, jestli to platí a nebo vymyslet nějakej chytřejší algoritmus, ale too už přímo záleží na zadání.

Nahoru Odpovědět 9.4.2014 23:47
:)
Avatar
nika3
Člen
Avatar
nika3:

nj vlastne pro cechy jsem mela napisat ahoj lidi.. hihi..

no ja jen jestli by sel vymyslet nejaky algoritmus obecny co by proste jen dosazoval jak blbej o 106.. jelikoz vybrat nahodne a testovat to nevim jestli bych dosla nekdy k vysledku..takze myslim neco takovyho ze mam vsude 1 a dosadim 2 na nejaky pole a pak jinam.. atd abych jakoze zkusila vsechny moznosti..

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2014 23:56
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
hanpari:

Ahoj,
myslíš tohle?

Dim pole(2,2) As Integer 'Vytvoří pole 3x3

While True
 Console.WriteLine("Zadej číslo:")
 pole(0,0)=Console.ReadLine()
 Console.WriteLine(pole(0,0))
End While

Pokud ti jde o náhodná čísla, tak tam prostě dosazuj ve smyčce ze třídy Random

Editováno 9.4.2014 23:59
 
Nahoru Odpovědět 9.4.2014 23:56
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na hanpari
coells:

Nemyslí, ptá se na programování s omezujícími podmínkami.

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2014 0:16
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na coells
hanpari:

Takže jsme zase o něco blíž :) Pochopil jsem to až po to "nemyslí" :)

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2014 0:24
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na hanpari
coells:

příklad: http://en.wikipedia.org/…Magic_square
Máš soustavu m rovnic a nerovnic s n proměnnými, které definují omezující podmínky a hledáš řešení na nějaké doméně.

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2014 0:28
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na coells
hanpari:

Jsem zase o něco chytřejší, o tomhle jsem opravdu v životě neslyšel. Podívám se na to důkladněji. Jak jsem to zběžně proběhl prohlédl, tak si myslím, že na checkio by to mělo využití. Nebo se pletu? V každém případě díky.

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.4.2014 6:49
Avatar
nika3
Člen
Avatar
nika3:

o tom jsem taky nikdy neslysela... ale vypada to jedna ze se musi jednat o ctverec a mam priklad kde se o ctverec nejedna...kaz­dopadne prostu si to jestli alespon neco by se mohlo vyuzit... ale prosim o dalsi napady.

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2014 9:01
Avatar
nika3
Člen
Avatar
nika3:

jeste me napadlo ze by to mohlo byt podobne jako kdybych chtela vypsat treba vsechny vektory o delce 3, kde muzu pouzivat treba vsechny cisla do od 1 do 20.. Nevite jak na toto treba?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2014 9:13
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na nika3
hanpari:

A co kdybys napsala to zadání?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2014 14:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.