Diskuze: Neustálé vykonávání akce na serveru. ASP.NET MVC

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Neustálé vykonávání akce na serveru. ASP.NET MVC American English version English version

Avatar
Lako
Neregistrovaný
Avatar
Lako:

Zdravím.
Snažím se vytvořit takovouto aplikaci,která slouží k zobrazení dat, jenž tahá z html nějakých jiných stránek.
Potřebuji aby to data tahalo každou minutu. Něco jako timer.
Zkoušel jsem to umístěním timeru do metody ApplicationStart v global.asax.
Zkoušel jsem to též přes *RegisterWait­ForSingleObject
jak radí tento příspěvek: http://stackoverflow.com/…-asp-net-mvc .. Dal jsem celý ten kód zase do *global.asax
..
Obě metody fungují, ale jenom chvíli. Nahrál jsem aplikaci na hosting... Chvíli si takto data stahuje, ale pak "usne"... začne zase když stránky aktualizuji...

Jak to tedy dělat dobře, tak aby to fungovalo??
Mockrát děkuji za odpovědi.

 
Odpovědět 2.6.2013 21:12
Avatar
Odpovídá na Lako
Michal Žůrek (misaz):

a není lepší způsob než "každou minutu"?

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:15
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lako
David Čápka:

Ona je otázka, jestli ti hosting tohle vůbec dovolí, imho tam mají nějaký limit.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Lako
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Lako:

No- jaký? RSS na ty data co potřebuji není a aktualizují se docela často...
Nejlepší by samozřejmě bylo aby si to pro ně šmátlo pouze když se něco změní... ale to jde jak? Musím to přeci neustále kontrolovat?

Rád se nechám poučit.

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:22
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lako
matesax:

Pusť na serveru konzolovou aplikaci...

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:23
Avatar
Lako
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Lako:

Limit na co?
Na to jak dlouho běží aplikace bez požadavků?
Nebo na tahání html odněkud?

Kdyby nedovolil, tak si najdu jiný...

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:24
Avatar
Odpovídá na Lako
Michal Žůrek (misaz):

Když by si nám řekl o jaká data se jedná možná ti pomůžem.

Ale takhle ti můžu poradit akorát AJAX a volat to pokaždé od uživatele. Ale to by se mohlo začít rychle podobat dDOS útoku.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:24
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Lako
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Lako:

Tak jo, pro ukázku: potřebuji z hlavní stránky seznamu ukládat do dtb napsiy článků na novinky.cz - je jich tam 5 + jeden hlavní...
Nemůžu si to ale dovolit pouze na při vstupu uživatele na stránky, jelikož se mi může snadno stát, že nikdo celý den nepřijde a články se obnoví tak, že mi nějaký unikne.
Navíc AJAXEM to nelze, jelikož nelze sosat html na straně klienta..

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:34
Avatar
Lako
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na matesax
Lako:

A půjde to? půjde na webhostingu spustit aplikaci, když tam mám přístup přes ftp? Jak jí spustím? V těchto končinách jsou mé zkušenosti nulové

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:46
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lako
matesax:

Počítal jsem s tím, že máš vlastní server... Přes FTP by to šlo - kdyby jsi si jako já tamní FTP server upravil. Jedinou šanci by jsi měl, kdyby onen server podporoval alespoň vzdálený přístup - ale to asi free nebude... :) Pak jediné co mne napadá - zusit se podívat po nějakém serveru, který by to umožňoval... Ale pracovat v ASP.NET jako se spravujícím objektem serverového PC...

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 21:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.