Diskuze: Neustálé změny - nezávislé na události

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Neustálé změny - nezávislé na události American English version English version

Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Dobrý den,
potřebuji měnit velikost tlačítek, ale bez závislosti na ničem. Tedy, aby se mi pořád měnily, ale zároveň, aby to nenarušilo ostatní činnosti. No a též je to moc rychlé, tak bych tyto změny potřeboval zpomalit - ale zase potřebuji, aby vše ostatní běželo normálně. Děkuji za pomoc.

 
Odpovědět 3.5.2012 8:17
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:
button2.Size = new Size(this.button2.Size.Width - 1, this.button2.Size.Height);
          this.button2.Refresh();
 
Nahoru Odpovědět 3.5.2012 8:19
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:

Ještě to zpřesním - potřebuji, aby se to spustilo až po kliknutí na button1. Jak jsem psal, talčítek chci měnit více (6) a když jdeno z nich dosáhne horizontální velikostí nuly - celý proces zmenšování se zastaví a tlačítka se nastaví na původní velikost a vypíše se hláška (to s navrácením velikostí a hláškou zvládnu, ale potřebuji, aby to to Vaše řešení umožňovalo).

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2012 12:17
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Jestli dobře chápu, kam míříš, tak se ptáš na objekt Timer, nastuduj si ho, umožňuje provádět v určitých intervalech určitou metodu :)

Nahoru Odpovědět 3.5.2012 14:23
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Pokud myslýš ten Timer, co se používá na web. Tak jsem to zkoušel - moudrý jsem z toho nevyšel. :)

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2012 14:26
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Ono hlavně nevím jakou metodu bych měl dát - mám jen příkaz změň velikost.

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2012 14:34
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Teda to vlastně dám do funkce.

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2012 14:34
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

S čím mám problém - když to dám do vlastní třídy, tak nevím, jak to pak zavolat. Kdxž to dám do třídy form1, tak mi to nejde - Timer je podvlněn červeně.

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2012 14:36
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Timer je normálně v ToolBoxu, nastavíš mu Enabled, Interval a v události OnTick voláš svou metodu. Jeslti to máš v jiné třídě, tak je dobře, že to nevidí, proto je objektové programování, aby se takhle neprogramovalo :) Naopak ty v tom timeru budeš volat metodu na jiné třídě, ne v jiné třídě pracovat s timerem.

Nahoru Odpovědět 3.5.2012 14:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Děkuji!!! :) To s trídou jsem našel na netu.

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2012 14:52
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.