Diskuze: Nezobrazení panelu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Nezobrazení panelu American English version English version

Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Dobrý večer, prosil bych o pomoc.
Mám 2 buttony, u kterých je funkce při kliknutí - že se zobrazí panel1 a penl2. Při kliknutí se v pořádku zobrazí panel, ale při kliknutí na button2 se nezobrazí panel2. Panely se překrývají, tudíž by měli dělat dojem, že jeden zmizí a druhý se ukáže a obráceně.

Děkuji všem.

 
Odpovědět 8.12.2015 18:52
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Posix:

A jaký je teda problém?

Nahoru Odpovědět 8.12.2015 18:56
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

No, ono se zobrazí panel1 při kliknutí, ale panel 2 ne a je tam prazdne pole

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:00
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Petr Čech (czubehead):

A nechtěl bys nám třeba dát nějaký kód?

Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:04
Why so serious? -Joker
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Posix:

Při kliknutí teda skryješ jeden panel a zobrazíš druhý nebo jen zobrazuješ příslušný panle?

Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:04
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:
Private Sub B14_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles B14.Click
panel1.visible = true
panel2.visible = false
    End Sub
 Private Sub B15_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles B15.Click
panel1.visible = false
panel2.visible = true
    End Sub
 
Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:07
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Chci aby se schoval první panel a ukazal se panel druhej

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:07
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Ironické je to, že když ty panely dám každý na jinou pozici, tak se v pořádku zobrazí.

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:18
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Posix:

tak zkus nastavovat i ZIndex

Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:27
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Zkusil jsem, ale nejde i tak.

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2015 19:36
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michal Štěpánek:

Nemohlo se ti stát, že si ten druhý panel jakoby vložil "DO" toho prvního?

Nahoru Odpovědět  +1 9.12.2015 7:43
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

To sem si taky myslel, jenze nwm jak zjistit jestli je to v nem nebo ne :D

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 14:52
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Člen:

Podľa dizajnéra rozoznáš, či je panel vložený v inom.

Editováno 9.12.2015 15:05
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 15:05
...
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Člen
ostrozan:

Tomu vrchnímu panelu nastav background na "Transparent"

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 18:23
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Člen
ostrozan:

To patřilo samozřejmě Davidovi

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 18:54
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ostrozan
David Mlčoch:

No ale kdyz nastavim background na transparent, tk nebudu mit barvu a ja chci mit barvu.

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 20:53
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
ostrozan:

To samozřejmě nastavíš jen, když budeš chtít, aby zmizel. Při stisku druhého tlačítka mu ho vrátíš zpátky.
Napsal bych ti kód, ale na mobilu se to blbě píše.

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 21:35
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Jo jako takhle :D. Nee v poradku :) kod zvladnu sam. Ja nepochopil jak je to mysleno. Diky, zitra ihned zkusim.

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 22:33
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michal Štěpánek:

Jestli jsou panely vnořený do sebe poznáš tak, že když myší chytíš ten první a hýbáš s ním, tak se hýbou oba...

Nahoru Odpovědět  ±0 10.12.2015 8:24
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
David Mlčoch:

Moc se omlouvám, ja sem na mobilu a mám totálně nakřachlej displej. Chtěl jsem ti dát palsc nahoru ale je z toho palec dolu. Jeste jednou se moc omlouvam

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2015 16:29
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michal Štěpánek:

Stane se... 8-)
Řekl bych, že i s tím mínusem vcelku pohodlně dokážu žít... :-D

Nahoru Odpovědět 11.12.2015 7:37
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
ostrozan:

Nedalo mi to a zkusil jsem jak to bude fungovat mně.
Sice to bylo v C#, ale to by mělo být jedno.
No a stačilo zadat jen

panel.Visible = false;

a panel pěkně zmizel a bylo jedno, jestli jsou panely v sobě, nebo na sobě.
Možná ale záleží na verzi frameworku - já jsem to zkoušel ve VS 2013,. NET 4.5.1 Windows Forms, C#.

 
Nahoru Odpovědět 12.12.2015 11:48
Avatar
Martin Svoboda:

v podstate toto riešenie fungovať musí aj mi nižšom frameworku. Som si istý že to funguje aj pri .NET 3.5 ale pri .NET 4.5 a viac by som skôr riešil UserControl.

UserControl=Show();
UserControl=Hide();

defaultne nastavíš pre UserControl HIDE

Editováno 12.12.2015 12:29
 
Nahoru Odpovědět 12.12.2015 12:27
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Petr Čech (czubehead):

Učitě je máš vložené v sobě, neexistuje jiný důvod. Vyřeš to tak, že je jakoby dáš každý na jinou pozici a potom jim v properties nastavíš Position na dané místo, jen je tam nesmíš přetahovat myší.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 12.12.2015 17:55
Why so serious? -Joker
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.