Avatar
pokorny.marecek:

Ahoj,
mám takový problém ohledně jednoduchého Launcheru napsaném ve Visual Basicu 2010. Navrhl jsem si estetiku a umístil jsem tam 4 tlačítka. V kódu jsem nastavil otevření sobuoru takto:


Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

Shell("D:\Skladnik\Skladník\Skladník.jar")
 Application.Exit()
    End Sub

Bohužel, po uložení a spuštění Launcheru běží vše v pohodě, ale když kliknu ta tlačítko č. 1 (které jsem definoval výše v kódu) se zobrazí tato hláška:
V součásti aplikace došlo k neošetřené výjimce. Pokud kliknete na tlačítko....
Přístup k cestě D:\$RECZCLE.BIN\S-1-5-21-188694241-2013645357-3431159597-1000

Kde je chyba? Zkoušel jsem to googlit, ale jelikož vidím VB2010 poprvé, jsem z toho trochu zmaten. .NET Framework 4 jsem přeinstaloval, ale stejně to nefunguje. Zkusil jsem také spustit jako správce soubor, ale bez výsledku.

Přikládám nějaké obrázky z programu a chyby.

P.S. taky mi nefunguje ten odkaz na G+, není tam nějaký příkaz na hypertext?

 
Odpovědět 31.5.2013 21:55
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
pokorny.marecek:

Ještě přikládám chybovou hlášku :)

 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 21:55
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
Michael Olšavský:

Sice v VB.NET nedělám, ale jelikož je C# ohledně knihoven stejný, myslím, že to bude tím, že musíš dostat Root adresář. Přes tu tvojí cestu pokračuješ v C:/.....D:/.... Což je samozřejmě blbost. Podívej se na http://msdn.microsoft.com/…athroot.aspx
Snad to pomůže :-)

Editováno 31.5.2013 22:11
 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 22:11
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
pokorny.marecek:

Díky za pomoc, ale stejně jsem se moc nedobral výsledku... na více webech říkají, že se tam má vypsat celá cesta...

 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 22:21
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
Michal Žůrek (misaz):

Pokud chceš spustit něco tak se to dělá přes:

Process.Start("co chces spustit")

http://msdn.microsoft.com/…3ezey2s.aspx

Ve VB.NET se aplikace jednodušeji ukončuje pomoci End

Nahoru Odpovědět  +1 31.5.2013 22:27
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
Michal Žůrek (misaz):

To znamená že ve tvém případě by kód vypadal takto:

Private Sub Button1_Click(...) Handles Button1.Click
     Process.Strat("D:\Skladnik\Skladník\Skladník.jar")
     End
End Sub
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 22:29
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
pokorny.marecek:

Díky moc, ale stále stejná chyba :(
Možná mám blbý dotaz, ale když dám "uložit vše", tak se to v tý složce, kam se to ukládá, se aktualizuje i ten .exe soubor, ne? (jenom, že když jsem chtěl něco spustit na C:...) tak to hodilo stejně chybu D:RECYCLE.BIN...

Editováno 31.5.2013 22:39
 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 22:37
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
Michael Olšavský:

Ze nam to nedoslo! Musis escapovat tzn \\(tzn.)!!!!!! Promin. Omlouvame se. Takova primitivni chyba... :D

Editováno 31.5.2013 23:14
 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 23:13
Avatar
hanse
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
hanse:

U zadávání cesty k souboru máš výhodnější používat @ a nemusíš přemýšlet o escapování jednodlivých znaků...

@"něco\něco\..."
 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 0:21
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Michael Olšavský a hanse : ve VB.NET se nic z toho nemusí :)

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 8:11
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

pošli mi do soukromých zpráv celý zdrojový kód (pokud samozřejmě není top secret).

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 8:11
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Jen ještě takový malý detailní dotaz. Není náhodou "D:\Skladnik\Sklad­ník\Skladník.jar" odkaz do koše? :`

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 8:18
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
pokorny.marecek:

Není třeba posílat celý kód, protože je tu celý obrázek celého kódu v prvním příspěvku (úvodní příspěvek - je to bílé, možná jste to přehlédli... :D).

Odkaz do koše? Já nevím, ale posílám screen, co mám v této složce (rozhodně to ale není koš)

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 9:47
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
Michal Žůrek (misaz):

No já spíš chce vědět co to přesně udělá u mě.

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 9:49
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
pokorny.marecek:

v tom případě Ti pošlu celý projekt :D

 
Nahoru Odpovědět  +1 1.6.2013 9:52
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
Michal Žůrek (misaz):

ten vtip je totiž v tom že mě to skladníka otevře dobře :)

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 9:53
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
pokorny.marecek:

aha, tak co bych měl přeinstalovat, nebo nainstalovat? všechny .NET Frameworky? (aktualizoval jsem pouze 4)

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 10:14
Avatar
Odpovídá na pokorny.marecek
pokorny.marecek:

a když chci spustit "O autorovi", tak mi to hlásí: Přístup k cestě C:\Config.Msi\ byl odepřen.
Když to spustím jako správce, a kliknu na "Hraj!", píše to: Přístup k cestě D:\System Volume Information\ byl odepřen, klik na "O autorovi", chyba: Přístup k cestě C:Documents and Settings\ byl odepřen

Nechápu to, proč to hledá C, když vše je na D. Vyzkoušel jsem to i na úplně jiném PC a hází to stejnou chybu.

Kam ty to umistuješ, že ti to normálně spusti?

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 11:29
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.