Diskuze: Otočení pictureBoxu a jeho průhlednost

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Otočení pictureBoxu a jeho průhlednost American English version English version

Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Ondrca:

Ahoj, mám dvě otázky:

  1. Jde nějak otočit picture box? Myslím alespoň obrázek v něm, ale pozor ten obrázek nevykresluji, ale pouze nastavuji.
  2. Jde pictureBoxu nastavit průhlednost? Mám za ním pozadí, ale když mu dám barvu transparent, tak je šedivý :(.

Díky moc za všechny odpovědi.

Odpovědět 14.3.2014 14:47
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Jan Vargovský:

Ve WF to jde, ale dost složitě. Ve WPF to jde lehce.

 
Nahoru Odpovědět 14.3.2014 15:03
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Ondrca:

Dělám to ve WF, našel jsem něco, ale to jde otočit pouze o 90 180 nebo o 270 stupňů. Neporadil bys mi jak to udělat ve WF? Stačil by odkaz.
Díky

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 18:39
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Michal Žůrek (misaz):

Na toto se prostě WF nehodí. To snad ani nejde.

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 18:44
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Ondrca:

A teď se bavíme o tom otáčení, průhlednosti nebo obojí?

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 18:45
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondrca
David Čápka:

Určitě jde vykreslit orotovaný, graphics má nějaké transformace: http://stackoverflow.com/…e-in-c-sharp Ale jak tu již bylo řečeno, ve WF to nemá smysl řešit.

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 18:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Ondrca:

Má smysl se učit WPF? Je to těžší než normální WF?

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 18:59
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jan Vargovský:

Ve WF jdou dělat velmi podobné věci, jen si musíš spoustu věcí dodělat. Viz. třeba článek na animace kontrolek co jsem tu nedávno posílal.

 
Nahoru Odpovědět 14.3.2014 19:07
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Jan Vargovský:

Je nato tisíc článků, se na ně podívej.

 
Nahoru Odpovědět 14.3.2014 19:07
Avatar
Paradise
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Paradise:

Určitě bych šel do WPF. Ze začátku působí složitě, ale jakmile se naučíš základy tak je to pohoda a práce je lepší než s WF. Navíc pak můžeš dělat Win Store či WP aplikace...

 
Nahoru Odpovědět  +1 14.3.2014 19:07
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.