Diskuze: ovladanie inernetoveho prehliadaca

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) ovladanie inernetoveho prehliadaca American English version English version

Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:

Ahoj,
mohol by si mi prosim ta pomôcť, pod akým kľúčovým slovom hladať nasledovnu funkciu. Potrebujem totiz ovladať internetovy prehliadač, lepšie povedane potrebujem si vytvoriť program ktoremu určim čo ma spuštať, zadavať ... a on to bude vykonavať.
Teda akokeby som to zadal ja manualne
priklad: Program by vedel moje prihlasovacie meno a heslo do gmailu, a vsetko by za mna odklikal...
p.s. sorry ak som to blbo opisal no snazil som sa co najlepsie, ak nebudes vedieť čo myslim tak to skusim trochu inak vysvetliť

 
Odpovědět 24.1.2012 22:34
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pcrewik
David Čápka:

Ahoj, rozumím ti, ale obávám se, že to jednoduše nepůjde. Webový prohlížeč nemá žádné standardní rozhraní pro automatické přihlašování, takže by sis to musel naprogramovat pro každou stránku zvlášť. Tam je problém, že neexistuje jednoduchý způsob, jak ke stránce přistoupit, musel by sis zjistit přesný mechanismus odesílání formuláře (tedy jeho cílovou adresu) a potom nasimulovat odeslání. A ani nevím, jestli něco takového ten browser z .NETu podporuje. Je to určitě velmi složitý problém, nelze jednoduše napsat něco jako vyplň políčka a odešli.

Nahoru Odpovědět 25.1.2012 7:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
pcrewik:

No to s tym mailom bol cisto priklad, alebo taketo nieco: program by mal spustenu stranku, no musel by do policka nieco zadať a potom potvrdiť stlacenim tlacitka,
alebo
dalsi priklad program by mal presnu adresu a by mal stále hlasovať v ankete na tejto stranke (viem tento priklad je nerealny, lebo už asi nikto nema anketu s neobmedzenym poctom hlasov)

 
Nahoru Odpovědět 25.1.2012 10:54
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na pcrewik
pcrewik:

Tak, este ma napada jeden spôsob, no ten by bol velmi nestabilny a nechutny ....
ze by som to riesil cez suradnice x,y ...
len by to fungovalo velmi obmedzene

 
Nahoru Odpovědět 25.1.2012 18:14
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pcrewik
David Čápka:

O něco takového jsem se jednou pokoušel a bylo to dost nespolehlivé. Myslím, že bez hlubokých znalostí jednotlivých webů a technologie požadavků to nepůjde. Ty weby se budou časem měnit a musel bys tedy aplikaci vždy obnovovat. Asi bych se do toho nepouštěl, je to moc práce a výsledný efekt není tak velký. Navíc mnoho stránek umožňuje autologin (a to včetně gmailu).

Nahoru Odpovědět 26.1.2012 15:16
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
pcrewik:

A keby som chcel spraviť program ktorý by ovládal iný program, respektive hru, kde by vykonavla istú cinnost tak to by sa nejako jednoduchsie dalo?

 
Nahoru Odpovědět 26.1.2012 15:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.