Diskuze: Packet sniffer zdrojový program

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Packet sniffer zdrojový program American English version English version

Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Zdravím,
mám klasický packet sniffer přes socket, kde odchytávám všechny pakety - odkaz na něj dám níže. Jde mi o to, jestli bych z toho mohl nějak zjistit ze kterého programu ten paket byl odeslán u klienta.

http://www.codeproject.com/…Sniffer-in-C

 
Odpovědět 28.8.2013 23:26
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Jiří Gracík:

Já bych řekl že ne (podle mých omezených znalostí z Cisco CCNA 1). Co mě napadá, že by se dalo poznat podle portu, na který se paket posílá, alespoň typ programu (IM, VoIP, prohlížeč, FTP atd)

Nahoru Odpovědět  +1 28.8.2013 23:38
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Kit:

Z principu to zjistit nelze, ale neprůkazně se to občas odvodit dá podle určitých příznaků. Jméno odesílajícího programu však v paketu nenajdeš, pokud ho tam program sám neumístil.

Nahoru Odpovědět 28.8.2013 23:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Jiří Gracík:

Musím se pochválit, něco jsem se v tý škole naučil :D

Nahoru Odpovědět 28.8.2013 23:44
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Jasný to jsem chtěl slyšet, budu na to muset udělat nějakou berličku nejspíše ..

FunebrakCZ, já doteď neumím ISO OSI model, nebo jak to ten učitel v ciscu říkal :D

 
Nahoru Odpovědět 28.8.2013 23:46
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Jiří Gracík:

já bych to možná po týdnu přemýšlení dokupy dal, ale moc na to nesázím :D nevím jestli zrovna OSI model je pro programátora klíčový, ale třeba rozsahy privátních a veřejných ip, well known, dynamic (a ty třetí :D) porty a podobný věci by měl vědět i programátor :)

Nahoru Odpovědět  +1 28.8.2013 23:50
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.