Diskuze: Parsování z NumericUpDown.

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Parsování z NumericUpDown. American English version English version

Avatar
johny4300
Člen
Avatar
johny4300:

Jak parsovat t NumericUpDown?

 
Odpovědět 8.6.2013 17:42
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na johny4300
Theodor Johnson:
int i = int.Parse((int)numericUpDown1.Value);
Editováno 8.6.2013 17:44
Nahoru Odpovědět 8.6.2013 17:44
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Theodor Johnson:

Počkat, teď mi to došlo, z double se neparsuje :D

int i = (int)numericUpDown1.Value
Nahoru Odpovědět 8.6.2013 17:48
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
johny4300
Člen
Avatar
johny4300:

Aha tak to dík :D

 
Nahoru Odpovědět 8.6.2013 18:10
Avatar
Dumdych
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Dumdych:

Ehm - proč měníš typ?

 
Nahoru Odpovědět 8.6.2013 18:12
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dumdych
Theodor Johnson:

Většinu lidí totiž nenapadne že numericUpDown.Value vrací hodnotu v decimal, cože není zrovna nejpoužívanější typ a pak jim to nejde.

Nahoru Odpovědět 8.6.2013 18:15
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek (misaz):

v c# se to musí přetypovat, ve VB.NET je to jednoduší.

Dim a As Integer= NumericUpDown1.value
Dim b As Double = NumericUpDown1.value
Dim c As Byte = NumericUpDown1.value
Dim d As String = NumericUpDown1.value

a vše funguje... :)

Nahoru Odpovědět 8.6.2013 18:29
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Theodor Johnson:

Přijde mi to jako stejný, taky když chceš mít integer tak musíš dát as int, to v C# taky jde as int

Nahoru Odpovědět 8.6.2013 18:34
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Dumdych
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Dumdych:

To mi připomína Kita - ten vždy odpoví něčím úplně jiným - co nic nedokazuje a mnohdy ani nesouvisí... K čemu mi je v C# to, že v jiném jazyku to jde jinak? To tak bude nejen ve VB, ale i v každém jazyku, co není C#... A k čemu je měnit typ - on ten decimal tam svůj smysl má... Jinak by to byl rovnou integer...

 
Nahoru Odpovědět 8.6.2013 18:42
Avatar
Odpovídá na Dumdych
Michal Žůrek (misaz):

jenomže autor o c# neřek ani slovo a toto je nyní fórum pro c# a VB.NET

Tak zde uvádím i verzi pro vb.net, navíc chci zdůraznit, že ve vb.net se to samo přetypuje (o jednu práci míň).

Nahoru Odpovědět 8.6.2013 19:04
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Mr. Forstak
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Mr. Forstak:

no... prece jen si o C# něco řekl:
v c# se to musí přetypovat

 
Nahoru Odpovědět 8.6.2013 19:07
Avatar
Dumdych
Neregistrovaný
Avatar
Dumdych:

Reaguji na:

"v c# se to musí přetypovat"

Nemusí - proč by muselo?

Jinak as je právě to přetypování... (není to tedy samo) C# má také as - je tam akorát rozdíl s výjimkou. As ji tuším nespustí...

 
Nahoru Odpovědět 8.6.2013 19:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.