Diskuze: Picture Box C#

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Picture Box C# American English version English version

Avatar
KlimiCZ
Člen
Avatar
KlimiCZ:

Ahoj mám problém s PictureBoxem. Nejde mu nastavit výška ukáži kod

PictureBox[,] pic = new PictureBox[4,4];

            for (int i1 = 0; i1 < 4; i1++)
            {
                for (int i2 = 0; i2 < 4; i2++)
                {
                    pic[i1, i2].Width = 128;
                    pic[i1, i2].Height = 128;
                    pic[i1, i2].Location = new Point(i1 * 128, i2 * 128);
                }
            }
Odpovědět 29.6.2014 7:36
Nesnaž se zakrýt něco, co jsi provedl úmyslně. Svět je tak malý, že dotyčný se to stejně dozví.
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na KlimiCZ
rwn:

Nějak mě uniká, k čemu jsou ty indexy v hranatých závorkách, pouze pro vzájemné odlišení? Podle mě bys to mohl udělat úplně jednoduše přes flowLayoutPanel, kód by pak mohl vypadat asi takhle:

for (int i1 = 0; i1 < 4; i1++)
{
    for (int i2 = 0; i2 < 4; i2++)
    {
        PictureBox pic = new PictureBox();
        pic.Width = 128;
        pic.Height = 128;
        pic.Location = new Point(i1 * 128, i2 * 128);
        flowLayoutPanel1.Controls.Add(pic);
    }
}
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:16
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na KlimiCZ
Jan Vargovský:

Jsou třídy jako každé jiné a ty mají defaultní hodnotu null, takže musíš vytvořit instanci a pak až nastavovat.

PictureBox[,] pic = new PictureBox[4,4];

             for (int i1 = 0; i1 < 4; i1++)
             {
                 for (int i2 = 0; i2 < 4; i2++)
                 {
                     pic[i1, i2] = new PictureBox();
                     pic[i1, i2].Width = 128;
                     pic[i1, i2].Height = 128;
                     pic[i1, i2].Location = new Point(i1 * 128, i2 * 128);
                 }
             }
 
Nahoru Odpovědět  -1 29.6.2014 13:44
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rwn
Jan Vargovský:

Mít flowlayoutpanel a nastavovat point mi přijde poněkud nesmyslné, protože ten panel je normální kontejner a skládá si prvky tak jak mu přijdou pod ruku.

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:46
Avatar
KlimiCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
KlimiCZ:

Dobře kod jsem změnil ,ale ted se neukaze nic jen prazdny form

Nahoru Odpovědět 29.6.2014 14:34
Nesnaž se zakrýt něco, co jsi provedl úmyslně. Svět je tak malý, že dotyčný se to stejně dozví.
Avatar
KlimiCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
KlimiCZ:

uz nic nepridal jsem to na form :D

Nahoru Odpovědět 29.6.2014 14:51
Nesnaž se zakrýt něco, co jsi provedl úmyslně. Svět je tak malý, že dotyčný se to stejně dozví.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.