Avatar
Karel Ohář
Člen
Avatar
Karel Ohář:

Zdravím chci se zeptat jestli můžu vytvořit n polí pomocí for

 
Odpovědět 20. září 12:52
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

ano, můžeš, proč bys nemoh? :)

Nahoru Odpovědět 20. září 12:57
:)
Avatar
Karel Ohář
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 20. září 12:59
Avatar
Tomáš "chlastyml" Kacálek:

Ahoj, jak to myslíš? Pole jakého typu?
Zde máš například vytvoření dvojrozměrného pole bytů.

const int n = 3;
byte[][] array = new byte[n][];
for (int i = 0; i < n; i++){
        array[i] = new byte[n];
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 20. září 13:26
Avatar
Karel Ohář
Člen
Avatar
Karel Ohář:

Pole typu int, potřebuji aby byly jednorozměrné

 
Nahoru Odpovědět 21. září 9:57
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Karel Ohář
gcx11:

Ahoj, pokud znáš základní syntaxi, tak je to jednoduché přepsat.

const int n = 3; // n polí
const int m = 5; // každé o velikosti m
int[][] array = new int[n][];
for (int i = 0; i < n; i++){
        array[i] = new int[m];
}

Funguje to tak, že si vyrobíš pole, do kterého poté vkládáš další pole. Jinak bys k těm nově vytvořeným polím neměl jak přistupovat.

 
Nahoru Odpovědět 21. září 11:06
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Karel Ohář
gcx11:

Když tak si nastuduj tenhle článek, pokud ses k němu zatím nedostal.
http://www.itnetwork.cz/…ozmerna-pole

 
Nahoru Odpovědět 21. září 11:08
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.