Avatar
Lukáš Linhart:

Ahoj potřeboval bych pomoct s jednou appkou ... Je to takový to že je tam český slovo a vy ho musíte napsat anglicky ... a když je to dobře tak se zobrazí messagebox že je to dobře ... Všechno fungovalo až do doby, kdy jsem chtěl potvrzovat enterem. Jako potvrdí to ale hned to skočí na nový slovíčko jako by se to zmáčklo dvakrát. Mohl byste mi někdo poradit jak na to ? Děkuji :-) http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/122

 
Odpovědět 22.6.2013 14:41
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lukáš Linhart
David Čápka:

Zkus za to zachycení enteru dát:

e.SuppressKeyPress = true;
Nahoru Odpovědět 22.6.2013 14:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lukáš Linhart
David Čápka:

Jinak se podívej na vlastnosti AcceptReturn u TextBoxu a AcceptButton u formuláře.

Nahoru Odpovědět 22.6.2013 14:58
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Lukáš Linhart:

Jo :) konečne to funguje. Děkuju moc :)

 
Nahoru Odpovědět 22.6.2013 15:04
Avatar
Petr G
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Linhart
Petr G:

Jen taková maličkost v kódu. Místo zkráceného přiřazení

dobre += 1;

Se při přidávání jedničky používá inkrementace :)

dobre++;
 
Nahoru Odpovědět  +1 22.6.2013 16:00
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr G
Kit:

To je jedno. Obojí je v daném případě nevhodné a nežádoucí. Inkrementace se používá spíš při práci s polem.

Nahoru Odpovědět 22.6.2013 16:06
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Petr G
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Petr G:

Proč si myslíš, že je to nevhodné?

 
Nahoru Odpovědět 22.6.2013 16:35
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr G
Kit:

Opravdu si myslíš, že v tom programu bude chtít mít jen 5 slovíček? Ten čítač tam vůbec není potřebný.

Nahoru Odpovědět 22.6.2013 16:38
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Petr G
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Petr G:

Neberu ti asi správný názor, ale kdybych chtěl mít počítadlo správných odpovědí, tak bych tu inkrementaci použil. Nebo jak by jsi to řešil?

 
Nahoru Odpovědět 22.6.2013 16:47
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr G
Kit:

Pokud bys potřeboval jen čítače správných a špatných odpovědí, tak je použití inkrementace OK. Pokud budeš při testu náhodně vybírat třeba 20 slovíček, tak také. Ani jedno z toho však v programu nemá.

Zápis dobre++ je sice přehlednější než dobre += 1, ale jiná výhoda tam v daném případě není. Je to jen jiná forma zápisu.

Nahoru Odpovědět 22.6.2013 16:59
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Lukáš Linhart:

Ale já jsem nejdřív tam dal jenom těch 5 slovíček to bylo jenom tak jako jestli to vůbec funguje :)

 
Nahoru Odpovědět 23.6.2013 7:11
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Linhart
Kit:

Právě proto je použití pole špatně. Pole se používá jen tam, kde je při vytváření známa jeho velikost a jeho index nese nějaký význam.

Použití dvou souborů místo jednoho je nesmysl. Jak to chceš udržovat, až tam těch slovíček bude víc?

Nahoru Odpovědět 23.6.2013 8:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.