Avatar
Twigynka
Člen
Avatar
Twigynka:

Ahoj, jsem úplný začátečník, pokoušela jsem se udělat úkol do školy (Hru šibenice) podle tutoriálu na internetu, bohužel se mi vyskytly problémy a již nejsem schopna přijít na to kde je chyba respektive vím, kde ale nevím jak ji opravit, podle těch tutoriálů by to mělo být technicky správně.
Jedná se o část kdy by měl program ukazovat/načítat obrázky při špatném kliku. Bohužel se to tak neděje, tak žádám o radu odborníky :)
Předem děkuji Twigy

 
Odpovědět 22.11.2012 22:04
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Twigynka
Petr Nymsa:

Metoda LoadPicture(...) nesmí být void, ale vracet bool tedy

private bool LoadPiture(int i)
{
  .......
}
Nahoru Odpovědět 22.11.2012 22:15
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Twigynka
Člen
Avatar
Twigynka:

ježíš, proč jsem si toho nevšimla :D
Děkuji moc :)

 
Nahoru Odpovědět 22.11.2012 22:17
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Twigynka
Petr Nymsa:

Ještě bych možná zkusil projít si všechny tutoriály zde na devbooku, základy jazyku C#, objektové programování atd. aby jsi tomu porozuměla ;)

Nahoru Odpovědět 22.11.2012 22:17
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Twigynka
Petr Nymsa:

Počkej, až nebudeš mít syntaktickou chybu ale budeš třeba přičítat pouze špatnou proměnou, připrav se na probdělé hodiny :D

Nahoru Odpovědět 22.11.2012 22:21
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Twigynka
Člen
Avatar
Twigynka:

Jojo, já až dneska přišla na devbook :D, tu hru se snažím udělat do školy rychle abych to stihla do termínu. Abych měla pokoj. Je to můj první projekt, a bohužel to prakticky vidím poprvé... takže mám co dohánět, ve škole minimálně 2 roky :(

no ať mi říká kdo chce co chce já v tom vidím CSS :D Když si vzpomenu když jsem to před pár lety viděla poprvé a nefungovalo mi to, ty probdělé noci... to byly krásné časy :)

Editováno 22.11.2012 22:26
 
Nahoru Odpovědět  +1 22.11.2012 22:23
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Twigynka
matesax:

Hlavní cestu k souboru ulož jako "globální" konstantu - tedy defunuj ji ve třídě - ne v metodě. Dělat ve Form aplikaci hru - použij XNA... Názvy vol lépe. :) U jednořádkových příkazů za if, else, cykly, atd. není třeba dávat blok - stačí hned ten příkaz:

if (!ok)
   GameOver();

A viděl bych to na try blok.

Editováno 23.11.2012 6:27
 
Nahoru Odpovědět 23.11.2012 6:26
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Místo "globální" jsi asi chtěl napsat "statickou". Není to zrovna nejobvyklejší řešení, odporuje to DI.

To vynechávání "bloků" u jednořádkových příkazů také nepatří k dobrým zvyklostem. Doporučuji závorky ponechat.

Nahoru Odpovědět 23.11.2012 10:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Twigynka
Člen
Avatar
Twigynka:

myslím že se raději v tom nebudu moc šťourat, stačilo změnit void na bool a funguje to, a jak jsem již zmínila tak to vidím opravdu poprvé a také to bude trošku déle trvat než se v tom pořádně vyznám a hlavně až budu vědět co na co je :)

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2012 19:33
Avatar
Twigynka
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Twigynka:

no ty závorky mi daly taky pořádně zabrat, ale naštěstí přítel programuje tak mi to ty závorky kontroluje :D ale víc mi pomoct nechce šibal jeden :D ale to je dobře, musím to pochopit sama :)

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2012 19:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.