Avatar
dr.pak
Člen
Avatar
dr.pak:

Ahoj, můžete mi někdo poradit přenáším data z Formu 1 do Formu 2, což se mi povedlo, ale nedaří se mi převést více dat.Nevíte někdo jak to udělat ?
(txt1,txt2 atd.. do label1,label2 atd..)
Díky

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
 {
     Form5 laborky = new Form5(txtlis.Text);
     laborky.Show();
 }

a ve formu "2" mám:

    public partial class Form5 : Form
    {
        public Form5(string laborky)
        {
            InitializeComponent();
            lblis.Text = laborky;
        }

        private void Form5_Load(object sender, EventArgs e)
        {
        }
    }
}
Editováno 28.12.2013 8:28
 
Odpovědět 28.12.2013 8:27
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na dr.pak
David Čápka:

Z charakteru dotazu mám pocit, že dost tápeš. Pokud jsi se ještě nenaučil objekty, tak nepracuj s formuláři.

Když umíš předat jeden parametr, nevím, kde je problém předat si jich více, oddělíš je čárkou. V objektových aplikacích se ale nepředávají stringy a inty, ale objekty. Máš tu plno tutoriálů které vysvětlují jak se to dělá správně, stačí si je přečíst.

Nahoru Odpovědět  +1 28.12.2013 10:33
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
dr.pak
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
dr.pak:

Tápu tápu to máš pravdu, studoval jsem, ale nějak jsem to nikde nenašel mohl by jsi mi to ukázat na konkrétním kódu?
dík
čárkou jsem zkoušel, ale nějak mi to nefungovalo

Editováno 28.12.2013 10:37
 
Nahoru Odpovědět 28.12.2013 10:36
Avatar
hanse
Člen
Avatar
Odpovídá na dr.pak
hanse:

Doufám,že takle to je srozumitelný

public void CallDoSomething()
{
    string a = "neco1";
    string b = "neco2";
    DoSmething(a, b);
}

public void DoSmething(string parametr1, string parametr2)
{
    //DoSomethingCode
}

Doporučuju ještě juknout zde na OO tutorial

 
Nahoru Odpovědět 28.12.2013 11:54
Avatar
dr.pak
Člen
Avatar
Odpovídá na hanse
dr.pak:

Prosím tě mohl by jsi mi to ukázat na tom příkladu co jsem tam vložil? už to nedávám ani tutorialy mi nijak nepomohly.:-(

 
Nahoru Odpovědět 28.12.2013 13:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na dr.pak
David Čápka:

Je zbytečné ti zde radit takovéhle základní věci, které jsou zde vysvětlené. To je jako bys neuměl násobilku a chtěl počítat kvadratickou rovnici. I když ti někdo přesně řekne co kam napsat, stejně si za 10 minut nebudeš vědět rady s dalším problémem. Nauč se nejprve OOP, tutoriály zde jsou, musíš si je pečlivě pročíst a udělat si k nim cvičení. Bude ti to trvat dost možná i několik dnů nebo týdnů, opravdu si nemůžeš sednout k počítači, přečíst si článek a začít dělat formulářové aplikace.

Editováno 28.12.2013 15:11
Nahoru Odpovědět  +1 28.12.2013 15:11
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na dr.pak
Matyáš Černohous (Matesak):

Zkus se kouknout na tohle http://www.codeproject.com/…etween-Forms :). Ale jak psali ostatní, když se naučíš OOP tak to půjde mnohem jednodušeji... (zvláště když budeš mít více dat)

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 0:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.