Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Chcem sa opytat ci da inym sposobom zobrazit data vybrane z databazy ako pomocou datagridwiew kde je to ako v exceli ... chcel by som to na sposob niecoho krajsieho kde sa mi tie data pekne zobrazia a kde budem mat napriklad tlacidla pri kazdom vybere napriklad odobrat alebo pridat. Je to mozne ? a ak ano kde by som to nasiel ... dakujem

 
Odpovědět 12.11.2014 20:22
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

Můžeš to trošku upřesnit? Co "hezčího" by sis představoval? Na hromadné zobrazení dat můžeš použít DataGridView, ListView, ListBox...

Editováno 13.11.2014 8:34
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 8:31
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Tayson
Nikola Sterziková (PaNika):

Pokud používáš webové technologie (ne win forms), tak na to, aby to bylo "hezčí" jsou kaskádové styly ;-)
Pokud chceš použít GridView, můžeš využít jejich předdefinované styly (Volba Auto Format), ale lepší by bylo si pohrát s těmi kaskádovými styly, ať ti pak ty tabulky v celé aplikaci vypadají stejně.
Na tlačítka můžeš použít sloupec typu ButtonField, CommandField nebo TemplateField.

<asp:TemplateField ShowHeader="False">
    <ItemTemplate>
        <asp:Button ID="IdTlacitka" runat="server" CausesValidation="false"
            OnClick="SmazCelouDatabaziAUtec" Text="Zde neklikat" />
    </ItemTemplate>
</asp:TemplateField>
 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 9:25
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Nikola Sterziková (PaNika)
Tayson:

Mal som konkretne na mysli nejaku form aplikaciu kde budem mat zobrazene data z databazy ale nejakym krajsim sposobom kde bude aj nejake strankovanie a tak dalej ... skratna nejaky moderny styl kde to bude vyzerat pekne ta tabulka a kde budu nejake tlacidla na moderny sposob

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 9:36
Avatar
Odpovídá na Tayson
Nikola Sterziková (PaNika):

no, já win forms moc nedělám, takže tohle nevím. Každopádně bych spíš doporučovala, když už, tak použít WPF místo win forms. Je to novější technologie a určitě ten vzhled bude mít lépe řešený než na win forms, kromě toho win forms jde stejně do kytek...

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 9:39
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

Souhlasím s Nikola Sterziková (PaNika), že ve WPF by to šlo řešit pohodlněji a že je to novější technologie, ale nesouhlasím s tím, že WF jde do kytek...

Nahoru Odpovědět 13.11.2014 14:18
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Nikola Sterziková (PaNika):

no, Microsoft přestal winforms vyvíjet, (stejně jako web forms) v novém vNext frameworku již nebudou knihovny pro win forms vůbec. (Dokonce ani pro pro WPF). Web forms půjde do kytek později...
Microsoft teď vše tlačí přes HTML5, případně MVC...

Úprava: teď když koukám na blog Microsoftu, tak ty knihovny bude možné stáhnout přez NuGet, takže úplně nezmizí, ale ukazuje to, že Microsoft je už nepovažuje za prioritní...

"....These libraries have been slimmed down significantly to reduce the footprint of the framework, and will be distributed via NuGet. Also, libraries such as WPF and Windows Forms have been removed from this mode."
(http://blogs.msdn.com/…t-vnext.aspx#…)

Editováno 13.11.2014 14:36
 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 14:22
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.