Diskuze: Přičítaní Bodů + Hledám "Učitele" :'D

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Přičítaní Bodů + Hledám "Učitele" :'D American English version English version

Avatar
Viktor Josef Stuchla:

Dobrý den, Udělal jsem si takový "Testovníček" s otázkami a s různou obtížností, Ale ted mám problém vytvořit Body (Score) Který by za každou správnou odpověd dal jeden bod, Jsem začátečník v C#.Net a tenhle prográmek bych chtěl dokončit :( Nejlépe bych potřeboval někoho kdo už je v C#.Net zkušený a mohl by mi pomoct se začátky v C#.Net, Protože sám jsem v tom naprosto ztracený :/ Ano zní to divně a úplně hloupě :D Díval jsem se na dost tutoriálů a pomohlo mi to, Ale furt v některých není to, Co potřebuji :/ Budu mít radost za každou pomoc :) -Omlouvám se za svoji gramatiku.

 
Odpovědět 14.3.2015 19:39
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Viktor Josef Stuchla:

Ehm... Není to ještě hotový... klidně to popíšu jak to chci dopodrobna, Chci Aby ten se to score ukázalo na konci jako "Tvoje Score je 4/5" tím myslím něco jako počítadlo bodů :)

 
Nahoru Odpovědět 14.3.2015 20:24
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Viktor Josef Stuchla
Jan Vargovský:

Já nevím jestli to máš v GUI nebo v konzoli. Vůbec nevím o jaký typ aplikace jde. Pak se ty otázky různě větví, takže bych ti tu mohl dát dalších 20 otázek, abych ti mohl odpovědět.

 
Nahoru Odpovědět  +2 14.3.2015 21:09
Avatar
Odpovídá na Viktor Josef Stuchla
Michal Štěpánek:

Jak píše Jan Vargovský trošku to rozveď, bo řešení existuje jistě více, ale ne každé se hodí na všechny typy aplikací...
Chceš ty výsledky pak i někde uchovávat po skončení aplikace? Je ta aplikace "víceuživatelská"? Desktop nebo web? Chceš při špatné odpovědi body taky odečítat, nebo jen za správnou odpověď přičítat, atd., atd.,...

Nahoru Odpovědět  +1 14.3.2015 23:27
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Viktor Josef Stuchla:

Rozhodně GUI a je to Desktop App, přepínání na otázky dělám pomoci TabPage. Omlouvám se že jsem to předtím nepopsal dopodrobna, Na zaškrtnutí odpovědí používám RadioButton v TabPage, Chci aby se body pouze přičítaly a pak po obnovení aplikaci zas vynulovalo, Mám tam zatím 5 otázek u každé obtížnosti (Eazy, Normal, Hard. Rozhodně ještě nějaký otázky přidám) a chci aby za každou správnou odpověd dal jeden bod, za každou špatnou odpověd se uživateli nic nezapočítá dostane 0 bodů. Body by se na konci měly ukázat v MessageBoxu :) Mám ještě něco popsat nebo to postačí ?

 
Nahoru Odpovědět 15.3.2015 9:14
Avatar
Odpovídá na Viktor Josef Stuchla
Michal Haňáček:

Ahoj, nejlépe uděláš když sem postneš kód (případně zdrojáky tvojí aplikace). Tak se dá asi nejlépe bavit nad konkrétním řešením + třeba dostaneš typy co by šlo řešit lépe...

Nahoru Odpovědět  +1 15.3.2015 9:30
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Odpovídá na Viktor Josef Stuchla
Michal Štěpánek:

A to máš na každou otázku TabPage, nebo těmi TabPage rozlišuješ obtížnosti?

Nahoru Odpovědět 15.3.2015 9:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Viktor Josef Stuchla:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();


        }

        public void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {


        }

        public void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            tabControl1.SelectTab(Obtížnost);
        }

        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            tabControl1.SelectTab(otazka1Ez);
        }

        private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            tabControl1.SelectTab(otazka1NO);
        }

        private void button4_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            tabControl1.SelectTab(otazka1HR);
        }

        private void pokracovatOtz1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (ot1EzOdpovedC.Checked)
                MessageBox.Show("odpověd je správně");

            else if (ot1EzOdpovedB.Checked)
                MessageBox.Show("Odpověd je špatně");
            else if (ot1EzOdpovedD.Checked)
                MessageBox.Show("Odpověd je špatně");
            else if (ot1EzOdpovedA.Checked)
                MessageBox.Show("Odpověd je špatně");
            else
                MessageBox.Show("žádná možnost nebyla vybráná");
        }

    }
}

Tady je kod. 100% místo těch MessageBoxu je si je odpověd správně nebo špatně by se měli v pozadí přičítat body za správnou odpověd v RadioButtonech, To mám jen tak označený abych věděl. Ano mám to komplikovaně pojmenovaný

Editováno 15.3.2015 10:05
 
Nahoru Odpovědět 15.3.2015 10:02
Avatar
Odpovídá na Viktor Josef Stuchla
Martin Vejvoda:

zkus tohle:

public partial class Form1 : Form
{
    private int body = 0;

    public Form1()
    {
        InitializeComponent();


    }

    private void pokracovatOtz1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        if (ot1EzOdpovedC.Checked)
        {
            MessageBox.Show("odpověd je správně");
            body++;
         }

        else if (ot1EzOdpovedB.Checked || ot1EzOdpovedD.Checked || ot1EzOdpovedA.Checked)
            MessageBox.Show("Odpověd je špatně");
        else
            MessageBox.Show("žádná možnost nebyla vybráná");
    }

    //kód, kde se mají vypsat body
    textboxBody.Text = body + " / 5";
    //

}
Editováno 15.3.2015 11:33
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 15.3.2015 11:31
while (!asleep()) sheep++;
Avatar
Odpovídá na Martin Vejvoda
Viktor Josef Stuchla:

Ten začátek by šel, Ale to co je na konci je celkem blbost. PS: díky za pomoc :) zatím si zkusím nějak poradit

Editováno 15.3.2015 11:52
 
Nahoru Odpovědět  -1 15.3.2015 11:52
Avatar
Odpovídá na Martin Vejvoda
Viktor Josef Stuchla:

Zkoušel jsem to a ano jde to ale pak jsem zkoušel ten konec a to mi ukazovalo error..

Editováno 15.3.2015 12:27
 
Nahoru Odpovědět 15.3.2015 12:27
Avatar
Nahoru Odpovědět 15.3.2015 13:29
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Viktor Josef Stuchla
Martin Vejvoda:

Pokud myslíš to vypisování bodů, tak to musíš někam dát. Třeba takhle:

private void buttonBody_click(...)
{
      textboxBody.Text = body + " / 5";
}
Nahoru Odpovědět  +1 15.3.2015 14:15
while (!asleep()) sheep++;
Avatar
Odpovídá na Martin Vejvoda
Viktor Josef Stuchla:

Promin... Moje chyba, Už je to v pořádku ;) a jen předtím se mi to nějak nezdálo tak promin. Dál si zkusím poradit sám, Ale pro jistotu kdybych nevěděl něco, tak se klidně ještě zeptám ;) Děkuji moc všem co si našli trochu trpělivosti a pomohli mi :3

 
Nahoru Odpovědět 15.3.2015 14:16
Avatar
Odpovídá na Viktor Josef Stuchla
Martin Vejvoda:

Jen se ptej, od toho tu sme ;)

Editováno 15.3.2015 14:18
Nahoru Odpovědět  +2 15.3.2015 14:18
while (!asleep()) sheep++;
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.