Diskuze: Přidání do vlastního programu soubory.

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Přidání do vlastního programu soubory. American English version English version

Avatar
RainbowShaggy:

Zdravím,
potřeboval bych poradit ohledně přidání vlastních souborů do svého programu. Po kliknutí na tlačítko by se ty soubory, přesunuly do nějakého adresáře.
Díky

 
Odpovědět 7.1.2013 22:02
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

Jestli jsem tě dobře pochopil, tak koukni na třídu

File

, konkrétně fce

File.Copy()

a

File.Move()
Nahoru Odpovědět 7.1.2013 22:08
:)
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
RainbowShaggy:

Dobře, ale jak tam ty soubory k tomu programu přidat?

 
Nahoru Odpovědět 7.1.2013 22:21
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

Jaký soubory chceš kam přidávat? Do projektu? Do složky tvojí aplikace?

Nahoru Odpovědět 7.1.2013 23:25
:)
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
RainbowShaggy:

No pravděpodobně do projektu ne? Když si ten program pak někdo stáhne kdo ty soubory nemá tak aby je to přidalo do určité složky z toho programu.

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 6:32
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
matesax:

No můžeš je ukládat do aplikačních dat... Není nic jednoduššího, než zabalit to do instalačky - a určit, kam co přijde...

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 7:27
Avatar
Odpovídá na matesax
RainbowShaggy:

Dobře, a jak to udělám? :)

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 14:46
Avatar
Odpovídá na matesax
RainbowShaggy:

No jo, problém je v tom, že já u toho mého programu používám i Checkboxy, které instalují přídavné funkce. Navíc potřebuju i vlastní vzhled programu a různé rozmístění tlačítek atd. A to u tohohle asi neudělám.

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 18:00
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
matesax:

To s tím nesouvisí... Vůbec tě nechápu... :)

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 18:06
Avatar
RainbowShaggy:

Jak nechápeš?

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 18:10
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
matesax:

Instalačku si můžeš kompletně indivindualizovat - a co jsi to psal - prostě nechápu... :)

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 18:35
Avatar
Odpovídá na matesax
RainbowShaggy:

Tak já na to mrknu ;) Kdyby něco tak zase napíšu.

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 19:19
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
matesax:

Jako Formsy je logické spíše neměnit - od nich se čeká konzervatismus - tedy - chceš si hrát - máš spousty možností, ale předělávat Forms je zaprvé zbytečně náročné, a jak jsem psal - není to žádoucí...

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 19:29
Avatar
RainbowShaggy:

Tak jsem se teď díval, a mělo by to jít nějak přes Resource. Ale nevím přesně jak. Ten Setup Wizard mi nevyhovuje.

 
Nahoru Odpovědět 11.1.2013 6:29
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík [sczdavos]:

To nedělej. Je lepší dávat ty soubory do složky k programu než to cpat do programu. Je to složitější, páč se ti to zkompiluje a pak s tím musíš pracovat v programu jakožto se smečkou "písmenek" který překonvertováváš zpátky na potřebnej objekt. A nedělá se to. Prostě si u programu vytvoř složku třeba "grafika", "hudba", "pluginy" a do té si dej co potřebuješ a pak k tomu přistupuj. Pokud to chceš přes resources. Tak každý form když si ho rozklepneš tou šipečkou má stejnojmenný soubor *.resx ten když rozklepneš zvolíš si typ souboru a přidáš si ho tam. Pak k němu přistupuješ podle jména a přetypuješ si ho: ((System.Drawing.Bitmap)(resources.GetObject("muj-obrazek"))) Pro globální resources se používá Resources.resx ve složce Properties.

Nahoru Odpovědět 11.1.2013 6:46
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
matesax:

Vůbec tě nechápu... Buď to tedy budeš mít u sebe s programem - a pak není co řešit - proč to dávat do Resouce?? Vždyť jen pracuješ s relativní cestou... Directory.Cre­ate("DDD")... Kdyby jsi chtěl do APP - tak:

Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationsData);

Takže Setup/u tebe...

 
Nahoru Odpovědět 11.1.2013 7:10
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
RainbowShaggy:

To jsem právě udělal. Dal jsem to do složky. Ale jak mám vytáhnout .zip soubory?

((System.Drawing.Bitmap)(resources.GetObject("muj-obrazek")))

Tohle vytahuje jen obrázky ne?

 
Nahoru Odpovědět 11.1.2013 15:06
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík [sczdavos]:

Pokud jsi to dal do složky tak to nenačítej z resources. K čemu zip soubory? Pokud máš nějaké obrázky tak je nech normálně nezabalené. Je možnost to načítat se zipu, ale příjde mi to zbytečné.
Asi tě úplně nechápu. Co chceš konkrétně udělat?

Nahoru Odpovědět 11.1.2013 16:04
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
RainbowShaggy:

Mno dělám takovou instalačku, prostě překopíruje z programu soubory do určité složky. No a ty soubory potřebuju nějak vložit do toho programu a to právě nevím jak udělat a jak je pak vytáhnout a přidat do konkrétní složky.

 
Nahoru Odpovědět 11.1.2013 16:44
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Čápka:

Není lepší nechat si tu instalačku vygenerovat VS nebo třeba InnoSetupem?

Nahoru Odpovědět 11.1.2013 16:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
RainbowShaggy:

Jo něco takovýho. Nemohl by jsi mi sem hodit do Code tu část kterou tam mám dát a aby byla funkční? Díky

 
Nahoru Odpovědět 11.1.2013 19:23
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

Nevím, nezkoušel jsem to, ale tahle jednoduchá by snad mohla fungovat:

File.WriteAllBytes("C:\ResourceName", Resources.ResourceName);
Nahoru Odpovědět 12.1.2013 10:34
:)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 25 zpráv z 25.