Diskuze: Připojení k databázi MySQL přes aplikaci

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Připojení k databázi MySQL přes aplikaci American English version English version

Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Drahos:

Zdravim, zacinam delam v C# .NET a porat nevim, jak se pripojit k databázy MySQL přes aplikaci neznas nejaky navod nebo tak neco. Předem dík.

 
Odpovědět 6.9.2010 15:55
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Drahos
sdraco:

Ahoj, v C# se pokud vím pracuje v MS SQL, chtěl jsem databázi využívat, ale nakonec jsem se uchýlil k XML z důvodu nutnosti přítomnosti redistributable verze MS SQL serveru, která měla asi 30MB (program měl několik desítek KB).

Když si vygooglíš něco jako MS SQL C# example, jistě něco najdeš, komponenty na připojení budou součástí .NETu.

Nahoru Odpovědět 7.9.2010 0:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Drahos:

No prej se da použít i MySQL pomocí connectorů, ale uz sem na to přišel. Stejně dík.

 
Nahoru Odpovědět 21.9.2010 20:10
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Drahos
sdraco:

A podělíš se? Používáš MS-SQL nebo něco jiného? A kolik má redistributable toho balíčku?

Nahoru Odpovědět 21.9.2010 20:40
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Lukas
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Lukas:

JAk se pise ta mrizka (#) pls?

 
Nahoru Odpovědět 22.9.2010 6:17
Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Drahos:

http://devnet.yweb.cz/…o-mysql.html ... tam je navod jak se pripojit do MySQL přes c#

 
Nahoru Odpovědět 1.10.2010 18:11
Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Lukas
Drahos:

Pravý alt a "x"

 
Nahoru Odpovědět 1.10.2010 18:12
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Lukas
Зайчик:

nebo levy ctrl + alt + x (#)

Nahoru Odpovědět 27.8.2012 13:48
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
matesax:

To je snad zbytečné uvádet - od toho se pravý jmenuje Alt Gr:

http://wiki.answers.com/…_in_keyboard

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2012 16:41
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:

Ja se pripojuji k MS SQL pomoci connectoru:

using System.Data.Sql;
using System.Data.SqlClient;

SqlConnection connection = new SqlConnection();
connection.ConnectionString = @"Data Source=" + sDataSource + "; Database=" + sDatabase + "; Trusted_Connection=yes;"; // pro windows login
connection.ConnectionString = @"Data Source=" + sDataSource + "; Database=" + sDatabase + "; User Id=" + sUser + "; Password=" + sPassword; // pro user login

SqlCommand commandRead = new SqlCommand();
connection.Open();
SqlDataReader reader;
CreateSqlSelectCommand CommandSelect = new CreateSqlSelectCommand();
commandRead.CommandText = CommandSelect.CreateSqlCommand("Nejaky SQL DOTAZ");
commandRead.Connection = connection;
reader = commandRead.ExecuteReader();
while (reader.Read())
**{
// neco
**}
Editováno 11.9.2012 14:36
Nahoru Odpovědět 11.9.2012 14:35
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.