Avatar
jzvire01
Člen
Avatar
jzvire01:

Ahoj, chci se zeptat jak by šlo se připojit k databázi, i když uživatel databázi přesune. Zkoušel jsem to pomocí konfig. souboru to však nejde.

 
Odpovědět 19. dubna 20:23
Avatar
Odpovídá na jzvire01
Michal Štěpánek:

Jak jako "přesune"??? Uživatel přeci nemůže mít jen tak přístup k tomu, aby mohl manipulovat s DB... Pokud je to jen DB soubor, tak za běhu aplikace by to nemělo jít přesunout a při zapnutí aplikace by se dala přítomnost DB souboru kontrolovat...

Editováno 19. dubna 20:41
Nahoru Odpovědět 19. dubna 20:40
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
jzvire01
Člen
Avatar
jzvire01:

No a jak anebo když já to mám v pc v jedné složce a on to dá do jiné

Editováno 19. dubna 20:53
 
Nahoru Odpovědět 19. dubna 20:51
Avatar
jzvire01
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
jzvire01:

No a jak anebo když já to mám v pc v jedné složce a on to dá do jiné

 
Nahoru Odpovědět 19. dubna 20:53
Avatar
Odpovídá na jzvire01
Michal Štěpánek:

V první řadě by si uživatel neměl sám určovat umístění DB, v ideálním případě by vůbec neměl vědět, kde je DB fyzicky umístěná. Dále pak přeci při instalaci programu provedeš úkony, které ti umístí DB soubor na to místo, které ty potřebuješ (např. do ProgramData nebo AppData). Z tvého dotazu mám takový pocit, že máš uvedenou cestu k DB "natvrdo", což by být nemělo, protože úplná cesta např. do ProgramData je na různých systémech (XP, W7) jiná. Pokud bys chtěl, aby každý uživatel mel svoji DB, tak ta DB bude v AppData toho konkrétního uživatele a úplná cesta se v tomto případě ani napsat nedá, protože nebudeš vědět, jak se daný uživatelský profil jmenuje.

Editováno 20. dubna 9:25
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 20. dubna 9:24
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
LacoS.
Člen
Avatar
LacoS.:

O aku databazu sa jedna?
Ak ide napr. o MySql alebo MS-Sql, tak Ty ani nevies, kde ta databaza je (na disku), ale iba to, na ktorom pocitaci, alebo na ktorom porte.
Fyzicke umiestnenie DB nie je podstatne, ak ale nepouzivas 'Suborove DB', napr. nejake SqlLite

 
Nahoru Odpovědět 20. dubna 9:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.