Avatar
Tom Blechy
Člen
Avatar
Tom Blechy:

čau všichni už sem tu dlouho nebyl s žádnym problémem :D ok tak tady to je :D
mám program (windows form C#) no a mám tam timer
mám danou hodnotu "int a = 1" a "int b= 200"
potřeboval bych aby prběhlo pár ticků takže sem nastavil eště "int c=0"
sem dal "if (c==1) kp draw... nějakej obrázek a tohle sem zopakoval jak sem chtěl aby se ten obrázek měnil"
po několika opakováních bych potřeboval odečíst hodnotu 1 od hodnoty 200 "if (a==6) b-a;"
(na jedničku mám nastaveno eště tick enabled true a na 7 mám nastaveno tick enable false)
pak eště v timer tick mám nastaveno " c +=1; refresh (); "
zapínám to tlačítkem na které jsem dal "a ==1;"
no a teď k problému chci aby se mi odečítala ta hodnota a, jenomže se mi neodečítá o číslo co dosadim za a ale odečítá se mi to (když je to nastaveno na 1) o 7 a když nastavim něco jinýho tak se všecko co napíšu vynásobí sedmi, když za a dám / 7 tak to nefunguje buďto vůbec, nebo to dělá random čísla, napadlo mě , že by to každý tik přičítalo (protože ticků tam mám 7) tím pádem bych potřeboval buďto nastavit nějak aby to odečetlo jenom při tom ticku nebo to nějak jinak šalamounsky vyřešit aby to šlo, děkuji předem za pomoc, a pokud to nepochopíte tak pište, já to nějak dyžtak jinak popíšu, po případě zkopíruju zdroják...

 
Odpovědět 5. února 15:15
Avatar
Odpovídá na Tom Blechy
Michal Štěpánek:

Napiš to ještě jednou, lépe, použij tlačítko pro vkládání kódu a flákni sem ten kód, který ti nefunguje. Takhle podle popisu si lze jen těžko představit, kde by mohla být chyba...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 6. února 20:58
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.